пʼятниця, 15 листопада 2019 07:26

"Німеччина стала зброєю Росії"

Німецький Бундестаг 13 листопада ухвалив зміни до енергетичного законодавства, що виведуть з-під дії європейських правил частину російського газогону "Північний потік-2". Це прибере останні перепони для завершення будівництва.

Зміни стосуються 12 миль ділянки газопроводу в територіальних водах Німеччини. За оновленим цьогоріч законодавством ЄС, на новозбудовані морські газогони має поширюватися норма: обов'язкове відокремлення видобування, транзиту газу та його постачання. Газпром одночасно видобуває газ і контролює газопровід для його доставки в Європу. ЄС мав використовувати "Північний потік-2" лише на половину його потужності.

— Німеччина поставила свої економічні цілі вище позиції Євросоюзу, — говорить енергетичний експерт Михайло Гончар, 56 років. — Газова директива ЄС передбачала певні винятки з правил. Берлін їх поширив на "Північний потік-2". Це не дозволить використовувати його на повну потужність із моменту завершення будівництва. Але відкриває для росіян дорогу для оскарження в судах. Так було з першим "Північним потоком". За п'ять років Москва домоглася скасування обмежень для нього.

Німеччина стала зброєю Росії, що руйнує ЄС зсередини. В Єврокомісії Берлін має домінуючу позицію. Її очолює німкеня. Тож Кремль зможе протягти потрібні для себе рішення через цей орган.

Маємо на міжнародних майданчиках доносити до західних політиків, що російська газова голка небезпечна для Європи. Також варто зменшувати вплив німецького бізнесу в Україні. Все, що імпортуємо звідти, можна замінити товарами з Південної Кореї. Берлін повинен зрозуміти — його лицемірна політика має ціну. Німці кажуть, що хочуть зберегти транзит через Україну, а потім допомагають росіянам обійти обмеження для "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «"Німеччина стала зброєю Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути