четвер, 11 жовтня 2007 18:33

До молодих мам приєдналися жінки старшого віку

 

За даними Держкомстату, вперше з початку 1990-х у п"яти регіонах України народжуваність перевищила смертність — в Закарпатській, Рівненській, Волинській, Львівській областях та в Києві.

Провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Павло Шевчук, 32 роки, пояснює це кращою віковою структурою населення.

— Народжуваність зростає нині в усіх регіонах, — каже експерт. — Просто в цих конкретних областях проживає більше молоді, менше людей похилого віку. Тому й збільшується інтенсивність дітонародження. Крім того, до молодих мам приєдналися й жінки старшого віку, які відкладали народження дітей в 1990-х. Сьогодні вони почали це робити.

33-річний Ігор Леньо з Інституту родини та подружнього життя говорить також і про світоглядно-моральний фактор.

— У Львівській, Рівненській областях та на Волині церква почала краще працювати над підготовкою подружжя, — говорить він. — Людям тепер пояснюють важливість планування сім"ї та відповідальності за народження дітей. Що діти лише зміцнюють родину, хоча й створюють тимчасові труднощі. На Закарпатті й поготів. Там завжди були розвинені суворі патріархальні цінності, де аборт вважався серйозною моральною провиною та карався суспільним осудом.

У Києві ж, за словами Ігоря Леньо, з початку нинішнього року активно діють програми підготовки молодих людей до подружнього життя при РАГСах.

— У столиці зосереджується велика кількість найактивніших та здорових людей. Робити кар"єру сюди їдуть з усіх регіонів, — говорить експерт.

Зараз ви читаєте новину «До молодих мам приєдналися жінки старшого віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути