вівторок, 19 вересня 2017 07:15

Бойовики Донбасу більше не потрібні Кремлю

15 вересня на засіданні російського уряду прийняли рішення припинити фінансування гуманітарної допомоги на Донбас. У бюджеті РФ на 2018-й і в планах на 2019–2020 роки не буде відповідних пунктів.

Це — доказ того, що змінюється характер політики Росії з розхитування України. Донбас потроху перестає бути її центром. Про це свідчать і пропозиції Москви щодо введення миротворців Організації Об'єднаних Націй у регіон.

Перший дзвінок пролунав ще кілька років тому — у зв'язку з іншою фактично окупованою територією — Придністров'ям. Допомогу цій самопроголошеній республіці серйозно скоротили. Бо вона перестала цікавити Кремль як плацдарм для послаблення Молдови. Всі свої зусилля Москва зосередила на підтримці проросійських сил у самій Молдові та обранні Ігоря Додона президентом цієї країни (у листопаді торік проросійський політик виграв вибори. — ГПУ).

Придністровці з їхніми пенсіями і зарплатами стали нецікаві своїм загарбникам. Але тоді ж справно витрачалися гроші на Донбас. Тому що окупація цієї території сприймалася як головний елемент руйнування України.

У Москві мають на увазі під "гуманітарною допомогою" насамперед фінансову підтримку власних військ і зрадників Батьківщини — найманців, які заробляють на службі у ворога. Це підтримка окупаційної адміністрації. І збереження мінімальної соціальної стабільності в регіоні — щоб його доведені до крайнощів жителі не бунтували проти Росії.

Так ось гроші на цю соціальну стабільність можуть урізати, але в тому чи іншому вигляді залишити. Це не найбільші витрати російського бюджету, і Путін може розраховувати рано чи пізно перекласти їх на Україну.

А от бойовики йому більше не потрібні. Вони поглинають забагато грошей із російського бюд­жету. Утримання їх призводить до збереження західних санкцій і погіршення економічного стану самої РФ. А ефективність цієї підтримки — нульова. Злочини бандитів тільки згуртовують українське суспільство і доводять важливість будівництва сильної держави, ефективної армії й силових структур.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики Донбасу більше не потрібні Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути