Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 08:30

Янукович підтримав Обаму

За три дні візиту до Сполучених Штатів президент Віктор Янукович виступив на 66-й сесії Генеральної асамблеї ООН, зустрівся з американським президентом Бараком Обамою і генеральним секретарем НАТО Андерсом Фоґом Расмуссеном.

— Для Януковича це прорив, враховуючи обставини, в яких опинилася демократія в Україні, — каже політолог Сергій Таран, 42 роки. — Зустріч з Обамою, хоч і коротка й без належного статусу, все ж відбулася. Янукович отримав аванс від американського керівництва та світової спільноти. США зараз чітко вказують, що Україна може опинитися в міжнародній ізоляції. Тому дає шанс виправитися.

Ініціативами щодо міжнародного роззброєння український президент намагається підіграти Бараку Обамі, який опинився у скрутному становищі перед початком виборчої кампанії. Тактично це вдалий хід. Правда, наївно  сподіватися, Штати беззастережно підтримуватимуть Україну, якщо ми віддамо весь ядерний уран.

На зустрічі з Расмуссеном говорили про утилізацію боєприпасів. Про стратегію співпраці не йшлося. Янукович і далі тримається багатовекторності у зовнішній політиці. Це дуже недалекоглядно. Бо багатовекторність можлива, коли країна має чіткі гарантії своєї недоторканності. Наприклад, Швейцарія може дозволити собі таку політику, бо зберігає у своїх банках гроші з усього світу. І її кордони не змінювалися сотні років. Гарантією безпеки є й арсенал ядерної зброї. Україна не має ні банків, ні ракет.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підтримав Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути