пʼятниця, 25 січня 2019 06:15

Анатолій Гриценко: "Мені достатньо одного терміну, щоб вивести країну вперед"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ Анатолія ГРИЦЕНКА
  Анатолія Гриценка зустрічають жителі Канева Черкаської області. З ним приїхали Микола Томенко, лідер ”Громадського руху ”Рідна країна”, і Леонід Даценко, шеф-редактор газети ”Нова молодь Черкащини”
Анатолія Гриценка зустрічають жителі Канева Черкаської області. З ним приїхали Микола Томенко, лідер ”Громадського руху ”Рідна країна”, і Леонід Даценко, шеф-редактор газети ”Нова молодь Черкащини”

22 січня, у День Соборності України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко відвідав рідну Черкащину. Ця поїздка стала першою як кандидата у президенти України на виборах.

Приїхав на Черкащину по мамине благословення

Центральна виборча комісія зареєструвала Анатолія Гриценка кандидатом у президенти 15 січня. Напередодні, 11 січня, відбувся XIII з'їзд "Громадянської позиції", де прийняли рішення про його висунення. Кандидата підтримала не лише його партія, а й "Громадянський рух "Хвиля" Віктора Чумака, Європейська партія України Миколи Катеринчука, "Громадський рух "Рідна країна" Миколи Томенка та політична сила "Альтернатива" Єгора Фірсова. Лідери цих політсил ще торік оголосили про спільний похід на вибори і єдиним кандидатом обрали Анатолія Гриценка.

— Моя передвиборча кампанія, як кандидата на посаду президента, йтиме під знаком єднання демократичних сил, — каже Гриценко. — Впевнений, що процес єднання буде продовжений, а наша команда збудує єдину, потужну й сучасну українську державу.

Черкаську область для початку кампанії Анатолій Степанович обрав невипадково. Тут, у селищі Багачівка, політик народився і провів перші роки. Пізніше разом із батьками переїхав у шахтарське містечко Ватутіне, де живе його матір Ганна Тихонівна.

— Черкащина — моя батьківщина. Я, як і Тарас Шевченко, народився на Звенигородщині. Моя Багачівка і Шевченкові Моринці на відстані 30 кілометрів, — розповідає політик. — Нас із Кобзарем єднають одні поля й дороги, якими ми ходили, тільки з різницею у 150 років. Я починаю свій передвиборчий тур із серця України — Канева й Черкас. Приїхав, щоб отримати благословення мами на той нелегкий шлях, який чекає мене й команду.

Нам треба об'єднатися заради України

День Соборності на Черкащині Анатолій Гриценко почав із покладання квітів на могилу Тараса Шевченка. Після цього поїхав у гості до своєї матері, а потім відвідав військових у Черкаському обласному госпіталі.

— Вибори дають нам шанс — повернути у владу професійність, чесність і совість. Щоб українці жили гідно — в мирі, добробуті і безпеці, потрібні швидкі рішучі зміни, порядок і справедливість, — каже Анатолій Гриценко. У Черкасах представляє свою програму "Чесний президент — служитиме людям!". У документі є такі блоки як безпека, боротьба з корупцією та олігархами, покращення економіки. На думку Гриценка, кожен президент повинен починати із себе, тож він не матиме бізнесу й офшорів. А його першочерговим рішенням буде внесення проекту Закону "Про імпічмент президента". Таким чином верхівку корупції відріже з першого дня на посаді.

У безпековому блоці лідер "Громадянської позиції" зробить усе необхідне, щоб позбавити Службу безпеки, Генпрокуратуру і Національну поліцію впливу на економіку. Реалізація кожної людини, її можливість відкрити власний бізнес без перепон стане пріоритетом. Тому олігархів, які паразитують на монополіях і бюджеті, треба позбавити впливу. Це дозволить знизити тарифи на житлово-комунальні послуги та підвищити рівень середніх зарплат та пенсій, наголошує Анатолій Степанович.

— Не буде безсистемних реформ і небезпечних експериментів з економікою. Ми матимемо економічне зростання 10 відсотків щорічно. Це закладено в плані дій, який розробила наша команда спільно з Українською радою бізнесу, економістами і експертами громадського сектору, — каже Гриценко.

За п'ять років країну можна очистити від корупції

В аграрній сфері, яка є провідною на Черкащині, Анатолій Гриценко виступає за виробництво та експорт продукції з високою доданою вартістю, мораторій на продаж земель, поки не сформований земельний кадастр та зміцнена фінансова спроможність фермерів.

Анатолій Степанович вважає, що всі реформи на регіональному рівні можливо здійснити, скасувавши районні та скоротивши обласні державні адміністрації. Місцевим громадам треба дати право розпоряджатися землями за межами забудови населених пунктів, переконаний політик.

На виконання своєї амбітної програми Анатолію Гриценку достатньо одного терміну.

— За п'ять років ми з командою розчистимо будівельний майданчик країни від корупції і хаосу, закладемо правильний фундамент взаємної довіри і єдності, змонтуємо правильні будівельні блоки — держави і політики, економіки і освіти, науки і технологій, громадянського суспільства і середнього класу, безпеки і правосуддя, — каже Гриценко.

Далі молоді лідери поведуть Україну вперед, упевнений кандидат.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Гриценко: "Мені достатньо одного терміну, щоб вивести країну вперед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути