пʼятниця, 13 травня 2011 08:45

Які політичні сили долучаться до акції "День гніву"

"ГПУ" опитала партійних і громадських функціонерів, чи братимуть вони участь в акції протесту.

Андрій Пишний, 36 років, заступник голови партії "Фронт змін":

— Ми не є ініціаторами цієї акції. Але наші представники будуть на заходах і в столиці, і в регіонах. Потрібен постійний тиск на владу з усіх боків. Сьогодні важливо виявити консолідовану позицію. Але просто "гніватися", випустити пару соціального невдоволення і відновити відчуття "плеча товариша" — це досить обмежена мета. Справу слід поставити ширше — необхідна чітка програма змін.

Сергій Сас, 54 роки, ВО "Батьківщина":

— Я не можу сказати, чи наша партія візьме участь у "Дні гніву". Не виключаю, що певні акції протесту сьогодні підігрують владі. Списати на уряд усі гріхи й економічні невдачі зараз вигідно Януковичу. Це не означає, що уряд не винуватий. За рік він не зміг запропонувати програму розвитку країни. Скоро з цукром повториться ситуація, яка була з гречкою. Це також треба буде пояснити людям.

Андрій Іллєнко, 24 роки, ВО "Свобода":

— Ми підтримуємо будь-які ініціативи, направлені проти діючої влади. Зараз контактуємо з організаторами Дня гніву щодо формату нашої участі в акції. Наші люди будуть там.

Рефат Чубаров, 53 роки, Народний рух України:

— В історії кримськотатарського народу травень є трагічним місяцем. 18 травня депортували наш народ. Тому увага молодіжних кримськотатарських організацій буде прикута до цих подій. Якщо говорити про вимогу організаторів розпустити Верховну Раду, то нова виборча система — змішана — сформує такий самий склад парламенту. Я прихильник перевиборів за пропорційною системою з відкритими списками.

Мирослав Якібчук, 42 роки, голова Національного форуму профспілок України:

— Частина наших організацій візьме участь у "Дні гніву". Однак ефективність цієї і подібних акцій залежить не від того, скільки людей вийде на вулиці, а від того, чи ефективною буде діяльність громадських і профспілкових організацій між акціями протесту. Треба розробляти альтернативні пропозиції. Лише акціями протесту ми нічого не досягнемо.

Зараз ви читаєте новину «Які політичні сили долучаться до акції "День гніву" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути