четвер, 05 серпня 2021 07:25

41 відсоток українців вважають себе "одним народом" з росіянами

55% українців не погоджуються із ­заявою президента Росії Володимира Путіна, що "росіяни й українці — один народ, який належить до одного історичного та духовного простору". 41% — із цим згодні. Такі результати липневого опитування соціологічної групи "Рейтинг".

— У питанні об'єднали дві цитати Путіна, — говорить науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань, 62 роки. — Одна справа говорити про "один народ", і в цьому випадку українці будуть проти. Інша — про історичну та культурну спільність. Вона була — Радянський Союз. Якби правильно поставили запитання — отримали б більший відсоток тих, хто не згоден з пози­цією Путіна.

Заперечення російським президентом України як держави та її народу — маячня. Путін повертається до імперського підходу. Царі говорили: один народ, одна віра, один самодержець. Зараз такі слова все частіше звучать із вуст очільника Кремля. Це вершина наукової безграмотності, цинізму й політичної маніпуляції.

Зараз ви читаєте новину «41 відсоток українців вважають себе "одним народом" з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути