четвер, 06 травня 2021 11:24

Що робити, коли дитина постійно бреше

Що робити, коли дитина постійно бреше
Батькам не варто бити та кричати на дитину, коли дізнались про її брехню. Фото: pixabay

Батьки частково винні в тому, що дитина починає казати неправду.

Це означає, що вона не довіряє близьким і створює собі брехнею захист від проблем, пише 4mamas.

У такому разі батькам треба шукати причину того, чому дитина бреше. Це найчастіше буває після того, як в родині щось стається. Наприклад, після народження брата, сестри або під час розлучення батьків. Якщо дитині бракує в сім'ї уваги та любові, вона починає шукати способи привернути на себе увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове дослідження пояснило вплив соцмереж на підлітків

Батькам не варто бити та кричати на дитину, коли дізнались про її брехню. Водночас певне покарання придумати можна. Наприклад, залишити дитину на тиждень, на день без планшета або перегляду мультфільмів, не пускати гуляти на вулицю. Головне в таких діях - спокій.

Також не радять лякати дитину, щоб вона зізналась. Слід пояснити, чому це неправильно, та навести приклади наслідків таких дій. Можна переглянути мультфільм чи прочитати казку на тему брехні, а потім разом обговорити сюжет.

Говорити про обман треба наодинці, не варто ще комусь розповідати про цю проблему. Точно не слід соромити її привселюдно, тому що в такому разі дитина замкнеться в собі й брехатиме інтенсивніше. Якщо зізнання в брехні було з ініціативи дитини, то її слід похвалити. Більше розмовляти, пояснювати, чому краще говорити завжди правду.

Якщо батьки показують, що люблять якусь дитину більше, то для інших дітей це болюче відчуття. Коли улюблениць батьків виростає, то через це може мати проблеми в любовних стосунках. У дорослому віці такій дитині здаватиметься, що її ніхто не любитиме так, як батьки.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, коли дитина постійно бреше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути