Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 18:00

Чому батькам не можна мати улюбленців серед дітей

Чому батькам не можна мати улюбленців серед дітей
Якщо батьки усвідомлять різницю між перевагою в любові комусь із дітей та індивідуальним ставленням до кожної дитини, то зможуть легше впоратися із цією проблемою. Фото: pixabay

Якщо батьки показують, що люблять якусь дитину більше, то для інших дітей це болюче відчуття.

Коли улюблениць батьків виростає, то через це може мати проблеми у любовних стосунках, пише "Наша мама".

В дорослому віці такій дитині буде здаватись, що її ніхто не любитиме так, як батьки. Водночас, якщо любити недостатньо, це викличе травму та приниження. Улюбленцю бракує впевненості в собі, він не здатен самостійно вирішувати проблему, стає емоційно залежним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, коли дитина стривожена і починає заїкатися

Також між братами або сестрами у такій родині виникає суперництво. Батьки не приділяють достатньо уваги іншій дитині, не можуть контролювати її емоційні реакції. Коли батьки віддають перевагу комусь із дітей, потрібно брати до уваги вік, їх старшинство, особливості характеру і стать. Усе це визначає поведінку батьків у ставленні до дітей.

Якщо батьки усвідомлять різницю між перевагою в любові комусь із дітей та індивідуальним ставленням до кожної дитини, то зможуть легше впоратися із цією проблемою.

Іноді батьки замість того, аби допомогти дитині зробити її завдання, роблять все самі. Ця помилка є загрозою для самостійності та відповідальності дитини у майбутньому. Така ситуація популярна при виконанні домашнього завдання. Потім вони ж отримують звинувачення за погану оцінку. Слід усвідомити, що такі дії мають поганий вплив. Потрібно дитині допомагати та скеровувати у правильне русло, а не робити все самим.

Зараз ви читаєте новину «Чому батькам не можна мати улюбленців серед дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути