Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2021 19:12

"Сиджу за ґаджетами. Це не подобається мамі" - як дітей вчать програмувати роботів
3

В ІТ-школі  програмують роботизовану платформу LEO6.
Фото: Ірина МАМРИГА
В ІТ-школі  програмують роботизовану платформу LEO6.
В ІТ-школі  програмують роботизовану платформу LEO6.

13 та 14 лютого пройшло відкриття школи робототехніки та програмування Robocode в райцентрі Гайсин на Вінниччині. На території України працює понад 80 шкіл.

Студенти вивчають кілька мов програмування, створюють та захищають власні проєкти, працюють з цифровими та аналоговими датчиками, розробляють ігри та програмують роботів. Розповіла для Gazeta.ua менеджерка ІТ-школи Юлія Репік.

"У кінці семестру кожен наш студент створить та запрограмує пристрій з 5-6 датчиками. А це той результат, який може оцінити сама дитина і пишатиметься своїм здобутком. Крім того, учні мають мотивацію до вивчення точних наук і практичні знання у фізиці, математиці та електроніці. Термінологію вивчають українською та англійською мовами", - розповіла Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як привчити дітей до роботи

Навчання проходить у невеликих групах по 10 студентів. Вік учнів від 8 до 16 років.

"Всі заняття проводять двоє викладачів, щоб приділити увагу кожному учню. Якщо дитина щось не зрозуміла, то може індивідуально позайматись з викладачем", - додала менеджерка.

Пробні уроки в Гайсині відвідали понад 100 учнів.

"Вдома довго сиджу за ґаджетами. Це не дуже подобається мамі. Але, коли вона почула, що в нашому місті відкривають школу з робототехніки, сказала, що мені треба туди йти. Я і сама думаю, що такі заняття підуть мені на користь. На пробному уроці я навчилась запрограмовувати один датчик на спеціальній машинці. Або, як казали викладачі, на роботизованій платформі LEO6. Думаю, далі буде ще цікавіше", - розповіла 11-річна Карина, яка навчається в 6-му класі ліцею № 7.

Четверокласник Богдан з школи № 6 прийшов в робошколу, щоб розвивати вже здобуті навички:

"Люблю малювати в програмі Scratch. Уже навіть створив свою першу гру. Сюди прийшов, щоб розвивати свої вміння. Бо, коли виросту, хочу стати графічним дизайнером", - сказав хлопець.

12-річну Марину з ліцею № 7 вразив результат її роботи:

"Урок сподобався тим, що все чітко і детально розповіли. Кожен учень зміг запрограмувати машинку і одразу подивитись на результат своєї праці. Вразило, що всім вдалося".

1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021-го. Цьогоріч реєстрація триватиме до 5 березня. Участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5 навчальних предметів.

Зараз ви читаєте новину «"Сиджу за ґаджетами. Це не подобається мамі" - як дітей вчать програмувати роботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути