Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 15:30

Як обрати найкращого репетитора для школяра

Як обрати найкращого репетитора для школяра
Як обрати найкращого репетитора для школяра — поради фахівця фото: prodlyonka.online

Під час карантину зріс попит на репетиторів. Ціни на за годину заняття коливаються від 150 до 350 грн. Вони залежать від рівня викладача.

Найдешевше беруть студенти по відеозв'язку, дорожче вчителі й ще дорожче — викладачі вищих навчальних закладів.

"Студентів, що займаються із учнями через відеозв'язок, можна знайти і за 120-140 гривень. Дивлячись, у якому місті шукати. Правда, у деяких невеликих містах толкові студенти приходять додому й 1,5 години викладають учням. Наприклад, знаю такі розцінки в Полтаві, Вінниці, Рівному", - говорить Gazeta.ua викладач англійської на курсах з вивчення цієї мови Вікторія Чмут з Києва. Вона віддавала на репетиторство 2 із 3 своїх дітей.

За її словами, найвищий рівень знань дають викладачі. Проте не кожен учень готовий до сприйняття слів і методик працівника вищого навчального закладу.

"Репетитори-студенти підходять більше для тих, кому треба просто підтягнути рівень знань і контролювати. Це мають бути діти із високою свідомістю й самовідповідальністю, - каже жінка. - Багато залежить від самих студентів — настільки в них структуроване мислення, як вони готові адаптуватися до учня й тримати дисципліну. Як показує практика, таких мало".

Не кожен хороший вчитель може бути хорошим репетитором

За її словами, низька вимогливість і ліберальність найбільше притаманна саме репетиторам-студентам і викладачам вищих навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найуспішніші залишатимуться за кордоном - експерт про гранти

"Найкращими у моїй практиці із моїми дітьми виявилися шкільні вчителі, які не перший рік працюють. Вони вміють тримати увагу учня, вимогливі. І головне - зорієнтовані саме на заняття із школярами. При чому вартість послуг у них нижча за викладачів", - пояснює Вікторія Чмут.

Вона радить шукати репетиторів на інтернет-платформах, за відгуками знайомих чи в спільнотах в інтернеті для батьків. Однак варто звертати увагу на те, що у репетитора мають бути трохи інші навички, ніж у звичайного вчителя.

"Не кожен хороший вчитель може бути хорошим репетитором. Це зовсім інші навички, - говорить Gazeta.ua заслужений вчитель України, редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий.

Репетитор відрізняється від учителя зосередженням на індивідуальних результатах учня. Врахування психологічних особливостей, захоплень і знань дитини задля успіхів у предметі.

"Людина може бути чудовим учителем, але як репетитор не надто успішним. Репетитор має вміти працювати віч-на-віч з учнем, вміти бути наставником. Тому шукати репетиторів треба за практичними порадами тих, які вже скористалися такими послугами", - каже експерт.

1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021-го. Цьогоріч реєстрація триватиме до 5 березня. Участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5 навчальних предметів

Зараз ви читаєте новину «Як обрати найкращого репетитора для школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути