вівторок, 25 жовтня 2016 22:25

Лікарі дістали дитину з живота матері, щоб прооперувати і повернути назад
8

Фото: Соцмережі

Ця дитина народилася двічі: спочатку лікарі тимчасово дістали її з живота матері, щоб провести життєво важливу операцію, а через 12 тижнів вона народилася.

Про це пише dailymail

Мшканка Техасу Маргарет Бомер на 16-му тижні вагітності зробила чергове УЗД. Лікарі сказали, що у дитини є пухлина в зоні куприка. Єдиною надією на порятунок була операція. Лікарі мали розкрити живіт і дістати плід вагою 538 г на 20 хв.,а потім повернути назад. Шанси вижити у дівчинки були 50/50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ- 5 невдалих причин народжувати дитину

Після операції Маргарет поклали в лікарню на збереження. Дитина розвивавалася всередині матері ще 12 тижнів - до повних 36 тижнів вагітності.

Лінлі Хоуп Бомер народилася вдруге за допомогою кесаревого розтину. Важила 2400 г.

"На 23-му тижні пухлина блокувала роботу її серця і загрожувала серцевою недостатністю. Вибір був між тим, аби дозволити пухлині заволодіти її організмом, і тим, щоб дати їй шанс вижити. Для нас це було просте рішення: ми хотіли дати їй життя", - каже мати дівчинки.

За словами лікаря Даррелла Каса із Дитячого ембріонального центру Техасу, тератома - найпоширеніша пухлина у новонароджених, з якою вони стикаються.

Причина розвитку пухлини невідома, хоча вона зустрічається у дівчаток в чотири рази частіше, ніж у хлопчиків. Новоутворення трапляється один раз на 30-70 тис дітей.

Нагадаємо, мати 14-дівчат буде народжувати, поки не подарує чоловікові спадкоємця

Зараз ви читаєте новину «Лікарі дістали дитину з живота матері, щоб прооперувати і повернути назад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути