Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 09:01

"Дитина стає їжею для сколіозу з першого класу" - як виявити проблему

"Дитина стає їжею для сколіозу з першого класу" - як виявити проблему
Проблеми із хребтом в дітей загострюються із 1 класу. Фото: pixabay

90% дітей, батьки яких мають схильність до проблем із поставою, також її матимуть.

Дівчатам через жіночу лінію батька можуть передаватися сколіози, це генетичний чинник. Про це розповіла Gazeta.ua реабілітологиня Оксана Слінько. У своєму центрі корекції постави "Академія Грація" у Львові експертці часто трапляються різноманітні причини виникнення проблем із хребтом.

За її словами, сутулий батько хлопця може йому також передати цю сутулість. Якщо в обох батьків є проблеми, то їхня дитина точно приречена їх успадкувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки в людей виникають проблеми з хребтом

"Батьки мають готуватися до того, що такій дитині треба робити ранню профілактику, тобто необхідні постійні огляди. Зазвичай сколіози треба відстежувати з народження, особливо відколи дитина починає ходити. Тримання голови, плечового поясу, ніг є дуже важливою. Викривлення хребта активно прогресує в дітей з 1 класу. Тоді дитина стає їжею для сколіозу чи полікістозу. Ця хвороба живиться сидінням", - розповіла експертка.

Вона наголошує, що найстрашнішими є гомеопатичні сколіози, які виникають із 3 до 10 років. Вони прогресують дуже швидко й мають злоякісний характер. Та їх вважають набутими, тому що вони виникають у період стрімкого росту дитини. Батькам треба стежити та вчасно виявляти це.

"Іноді ще проблема може бути прихованою, коли є ембріональні порушення під час формування плоду. Але в такому випадку організм дає натяк. Народжуються діти зі зрощенням міжпередсердної перегородки, подвійною ниркою, додатковою петлею в кишківнику та іншими проблемами. Це, наче, і далеко від сколіозів, але ці аномалії сполучних тканин свідчать про ортопедичний статус дитини. У неї буде на додачу деформація грудної клітки, тобто вона може бути випуклою або ввігнутою. Також це загрожує деформацією нижніх кінцівок, вони можуть бути Х-подібні, чи О-подібні, деформацією стоп".

Після серцево-судинної системи другу важливу роль для організму відіграє опорно-рухова. Формування постави закладається із самого дитинства. У дівчат постава завершує формування приблизно в 16 років, а в хлопців у 18.

Зараз ви читаєте новину «"Дитина стає їжею для сколіозу з першого класу" - як виявити проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути