Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 09:01

Звідки в людей виникають проблеми з хребтом

Звідки в людей виникають проблеми з хребтом
Сутулість та неправильна постава з'являється з різних причин. Фото: pixabay

Зігнута людина з опущеною головою найчастіше має поганий зір, схильність до частих бронхітів або астми.

Хибна постава може бути наслідком поганого прикладу батьків чи людей, які вплинули на формування особистості, проблем зі здоров'ям, спадковості, про це Gazeta.ua розповіла реабілітологиня Оксана Слінько.

"Раджу батькам, коли віддають дитину до школи, спостерігати за тим, як поводиться перша вчителька. Дитина буде з нею проводити більше часу, ніж з батьками. Якщо вона сидітиме зігнута за столом, то науково доведено, що діти будуть це повторювати", - розповіла експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За людиною з впевненою ходою йдуть на червоне світло" - чому важливо мати здорову поставу

Оксана Слінько назвала ще кілька причин появи сутулості й проблем із поставою.

"Серед підлітків часом буває популярно сутулитися, закладати руки в кишені й ходити шарпаною ходою. У 80-х, наприклад, це вважалося дуже модним. Більшість з-поміж молоді намагалися так поводитися. Цей неправильний руховий стереотип має наслідки. Переважно це ініціює лідер і його поведінку наслідують інші підлітки, які хочуть бути на нього схожими. Окрім цього, батькам треба стежити за собою, особливо, коли сидять за столом. Робити зауваження дитині й пояснювати, що постава - це важливо", - каже фахівчиня.

За її словами, не менш важливим є пубертатний період, коли формується статева зрілість.

"У дівчат це від 11-ти до 14-ти років приблизно, а в хлопців може бути від 13-ти до 16-ти. За цей час вони в середньому виростають від 8-ми до 16-ти сантиметрів, відбувається ростовий стрибок. У дівчат у цей період ростуть молочні залози. Якщо батьки не пояснили, що це нормально, то вони починають цього соромитися, ховати, особливо, коли в інших такого поки нема. Тому ховають груди, сутуляться, зводять плечі, намагаються максимально зігнутися, щоб цього не було видно. Підлітки часто в школі зазнають булінгу. Високих помічають і дають їм різні прізвиська через це, що має негативний вплив. Молода людина, думає, що високий зріст - це не так уже й добре, тому також починає горбитися".

Завдяки присіданням можна наростити м'язи ніг – квадрицепсів, підколінних сухожиль і литок. Також завдяки такій вправі можна активізувати сідниці та м'язи спини.

Зараз ви читаєте новину «Звідки в людей виникають проблеми з хребтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути