понеділок, 18 червня 2012 07:00

Замість гаражів хочуть звести парковку

400 гаражів автокооперативу "Час", розташованого на вул. Маршала Бутицького, 1 у Черкасах, хочуть знести. На їх місці міська влада хоче збудувати трьох'ярусний підземний паркінг.

— Гаражі ми збудували 17 років тому, але по цей день нам не можуть виділити земельну ділянку в оренду, — розповідає голова правління автокооперативу "Час" Володимир Пасічник. — 2003 року міськрада виділила нашу землю двом підприємствам — "Мікат-нафта" й "Черкасиінвестбуд". Тепер вони хочуть знести гаражі й збудувати там паркінг. Причому за наш рахунок. Я должен покласти 10 тисяч доларів, а потім може дадуть там де-небудь місце. Але це маразм, нас хочуть звідти викинути, та й усе.

Міська рада вже почала зносити гаражі. Члени кооперативу обіцяють перекрити дорогу.

— Земля, на якій розташовані гаражі, належить не місту, а Міністерству оборони. Автокооператив може перезаключити договір із міністерством, і все. На якій підставі місто розпоряджається цією землею, невідомо. Ми збираємося взяти дозвіл на перекриття вулиці Сумгаїтської, понесемо звернення губернатору й міському голові. Якщо буде неадекватна відповідь, то поставимо палатки перед міською радою, — каже Володимир Пасічник.

У міськраді пояснюють, що всі дії законні.

— Міська рада неодноразово вигравала суди у справах щодо цього кооперативу. І суди виграні на всіх рівнях, — розповідає 37-річний Руслан Алдаганов, заступник директора департаменту містобудування, начальник управління земельних ресурсів. — Забудовники використали не 30 соток, які були їм виділені, а 2 гектари. І будували там не лише гаражі, а й капітальні споруди, дійшло до зведення двоповерхових будівель. Тепер мерія ініціює знесення декількох гаражів. На тому місці зроблять зону відпочинку для місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Замість гаражів хочуть звести парковку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути