четвер, 29 липня 2010 17:20

За викрадену корову дають 10 тисяч гривень компенсації

Обдерту шкіру та нутрощі вкраденої корови знайшли в лісосмузі жителі села Трощин Канівського району. Тварина належала місцевій пенсіонерці Вірі Півень. У крадіжці підозрюють двох трощинців.

— Корову жінка припинала щодня на леваді, через дорогу від хати, — каже співробітниця Пшеничницької сільської ради, до якої входить Трощин. Прізвище не називає. — А в суботу ввечері кинулися селом шукать скотину, бо на прив"язі не знайшла. В неділю зранку заявила в міліцію. Того ж дня слідчий Олександр Бійняш поїхав причинять двох хлопців.

Слідчий розповідати подробиці відмовляється. Говорить, один з підозрюваних — неповнолітній.

Як кажуть у селі, в суботу Трощином їздив м"ясник і скуповував живність. Двоє тамтешніх хлопців запропонували бізнесменові здати чорно-рябу корову Віри Півень як власну. Отримали одразу 3600 грн. Підприємець зарізав худобу в лісосмузі.

Пенсіонерка живе сама, син із дочкою в Києві.

У суботу Трощином їздив м"ясник і скуповував живність

Один з підозрюваних — Антон Мамельчук, 21 рік. Зараз перебуває у райвідділі міліції. Його товариша 16-річного Валерія відпустили додому. У селі кажуть, правоохоронці також з"ясовують причетність юнаків до кількох пограбувань місцевих дачних будинків.

Згідно з правилами, підприємець зобов"язаний вимагати від здавальника посвідчення особистості і довідку від сільради чи вуличного комітету про те, що той дійсно виростив худобу.

Селяни розповідають, батьки підозрюваних пропонували Вірі Півень компенсацію за вкрадену корову — 10 тис. грн. Просили забрати з райвідділу заяву. Потерпіла відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «За викрадену корову дають 10 тисяч гривень компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути