четвер, 21 жовтня 2010 18:19

За неякісне теплопостачання зроблять перерахунок

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  15 жовтня в Черкасах на вулиці Гагаріна прорвало трубу теплотраси
15 жовтня в Черкасах на вулиці Гагаріна прорвало трубу теплотраси

У ліфті першого під'їзду будинку №105 на вул. Гагаріна на Митниці повісили написане від руки оголошення. Жителі нижніх поверхів просять тих, хто живе на 10-му, "розвоздушити" в себе батареї. Ті дописали, що пробували кілька разів, але нічого не вийшло. Через кілька днів під "листуванням" з'явилася порада від комунальників: "Перестаньте писати. Ви що не можете зустрітися й поговорити?".

Опалювальний сезон у Черкасах цьогоріч розпочався на тиждень раніше — 8 жовтня.

— У нас опалення в будинок дали. Але у квартирах батареї холодні. Думали, що завоздушено, — розповідає в маршрутці 47-річна Галина Іванівна.— Викликали сантехніків. Прийшло двоє. Один добре напідпитку. Бурчав: "У мене ще в самого немає тепла, а вам включай". Сантехніки полізли на технічний поверх, чи спускали повітря, не знаю. Але тепло в квартирі так і не з'явилося. Моя знайома з вулиці Конєва розмовляла з якимись сантехніками про ледь теплі батареї. Вони сказали, що дали вказівку тепло "прикручувати". А хто й чого, не пояснили.

— Я чула, що ТЕЦ "ковтнула" "Черкаситеплокомуненерго" і тепер із теплом хто знає, що нас чекає. У неї ж потужностей не вистачить його нормально подавати, — додає інша жінка. — Он з гарячою водою, що твориться. То тепла тече, то холодна, то взагалі ніякої. Міряла градусником температуру, то десь до 40 градусів набігало. А треба, щоб була вдвічі гарячіша.

— На початку опалювального сезону традиційно бувають короткотермінові відключення  гарячого водопостачання, — пояснює заступник мера Володимир Александров. — Це викликано налагодженням гідравлічного режиму в мережах.

За словами начальника житлово-комунального господарства міськвиконкому Василя Старикова, усі недоліки вже усунули. За неякісне теплопостачання зроблять перерахунок.

Директор "Черкаситеплокомуненерго" Володимир Винокур спростовує чутки про поглинання їхнього підприємства теплоелектроцентраллю:

— Ми у ТЕЦ купляли і куплятимемо тепло, щоб подавати його споживачам.

Зараз ви читаєте новину «За неякісне теплопостачання зроблять перерахунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути