пʼятниця, 30 грудня 2011 07:15

За чотири дні випала двомісячна норма опадів

Відкриття року

21 квітня президент Віктор Янукович урочисто відкрив дитячу обласну лікарню на 325 місць. Заклад зводили майже 20 років. Із 1 червня в поліклініці почали приймати пацієнтів. Повноцінне лікування на стаціонарі почали із серпня.  Сюди перевели кілька відділень із міських лікарень, через що скорочують міські поліклініки та закривають один пологовий будинок у Черкасах. Депутат обласної ради Любов Майборода каже, що область не має грошей самостійно утримувати такий заклад.

Надзвичайна ситуація року

29 червня в Черкасах за чотири дні із суботи до середи випала двомісячна норма опадів. Найбільше затопило Південно-Західний район міста. Виїхати звідти було неможливо. Чимало машин затопило і на стоянках. Рівень води в найнижчій точці сягав 1,5 м. На ліквідацію негоди витратили 132 тис. грн, викачали 65 тис. куб. м води.  Після цього у місті почистили зливову каналізацію.

Прорив року

У липні стало відомо, що баскетбольний клуб "Черкаські мавпи" після дворічної перерви повертається до суперліги. За участь у змаганнях клуб має заплатити впродовж сезону 24 млн грн. Тепер "Мавпи" посідають 11-те місце серед 14 команд. Після виходу в суперлігу в клубі з'явилися імениті легіонери. Найвідомішим є темношкірий американець, колишній гравець Національної баскетбольної асоціації Віллі Соломон.

Знахідка року

29 липня біля села Нетеребка Корсунь-Шевченківського району археологи розкопали в кургані скіфську золоту шийну гривну завдовжки близько 1,5 м і вагою 50 г. Через два дні відкопали діадему із зображенням грифона та рослинним орнаментом. Прикрасу розміром приблизно 5х10 см і вагою 35 г вважали золотою, проте вона виявилася срібною із позолотою. Знахідки датували IV ст. до нашої ери. Вони зберігаються у фондах обласного краєзнавчого музею.

Крадіжка року

27 листопада в губернатора Сергія Тулуба викрали автомобіль "лексус". Із заступником мера Віктором Беззубенком і керівником обласної міліції Валерієм Дерновим перевіряв ринок у Черкасах. О 12.40 автомобіль припаркували біля магазину "Кооператор". Водій закрив машину й пішов у справах. Коли повернувся, "лексуса" на місці не було. Міліція перекрила всі виїзди з міста. За офіційною версією, джип знайшли ввечері в мікрорайоні Митниця. Але ходять чутки, нібито купили новий автомобіль і виготовили для нього такі ж номери, як на старому.

Зараз ви читаєте новину «За чотири дні випала двомісячна норма опадів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути