четвер, 10 липня 2008 19:52

Восьмикласниця написала французькою путівник по Черкасах

Названо переможця конкурсу на кращий путівник "Туристичний гід по Черкасах" французькою мовою. Ним стала учениця 9-а класу Першої міської гімназії Дарія Немцова, 14 років.

— Вона вивчає французьку з 4 років. Ходила до нашої гімназії в "суботню школу". Добре навчається й по інших предметах, — розповідає директор закладу Катерина Кирилова.

Конкурс проводило Посольство Франції в Україні. Роботу Немцової відзначили за хороші фотографії, оригінальне оформлення та якісну французьку мову. На 20 сторінках восьмикласниця розмістила інформацію про історію міста, світлини пам"яток, необхідні туристам телефони. Після перемоги Дарію запросили на прийом у посольство Франції. Там вручили приз — путівник Францією, словник і збірник пісень французькою мовою. Черкаська міська рада розмістила електронну версію буклета на своїй інтернет-сторінці.

— Сама Дарія зараз на стажуванні у Франції, — каже бабуся дівчини Лариса Павлюченко, 52 роки.

Перша гімназія відома високим рівнем викладання іноземних мов. Тут учні поглиблено вивчають англійську та другу іноземну на вибір — французьку, іспанську, німецьку.

Зараз ви читаєте новину «Восьмикласниця написала французькою путівник по Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути