понеділок, 22 жовтня 2012 07:15

Володимир Зубик підтримав мистецький проект

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласному художньому музеї реалізували мистецький проект "Славний край козачий". Цього дня у закладі працювали всі зали, тобто понад 20 експозицій, діяли більш як 10 майстер-класів. Захід відбувся під патронатом кандидата у народні депутати по 195-му виборчому округу Володимира Зубика.

Гостей просили прийти у національному вбранні, організували для них майстер-класи з витинанки, керамічної іграшки, ляльки-мотанки, фітодизайну, плетіння вінків. Облаштували шинок, де відвідувачі могли скуштувати національних страв. Родзинкою проекту стала виставка художників земляцтва "Шевченків край". Увечері джури Козацтва Запорозького показали вправи бойового мистецтва. Приміщення музею прикрасили рушниками знаної майстрині Олександри Теліженко. Навіть о 22.00, коли зали закривали, біля майстрів іще були люди, розказують працівники музею. Загалом свято відвідали понад півтисячі черкасців.

— Найцікавішим проект виявився для школярів, — говорить завідувачка відділу науково-освітньої роботи музею Анжела Алексанова. — Учителька з 17-ї школи мені розповіла, що її учні раніше не хотіли проводити уроки в музеї. А тепер, побувавши на заході, змінили свою думку. Діти зрозуміли, що в музеї може бути цікаво.

Ініціював проект заступник голови облради Василь Касян. Генерал-хорунжий Валерій Собко під час урочистостей додав, що сьогодні молодь дедалі більше тягнеться до духовності, історії народу та його традицій. Тому й цікавиться козацьким рухом. Так само переймається цією темою кандидат у народні депутати Володимир Зубик.

— Як уродженець Львова і батько п'ятьох дітей, що їх виховує у патріотичному дусі, він підтримує такий проект, бо небайдужий до всього українського, набутого не одним поколінням, тому приєднується до таких проектів. На жаль, не може бути присутнім, але бажає нам усього доброго, — розказує представник кандидата у регіоні Максим Колісник.

Зі слів організаторів, Володимир Володимирович — єдиний партнер проведення заходу. Решта ж відомих політиків воліли бути гостями на святі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Зубик підтримав мистецький проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути