Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2012 00:00

Воду подають за розкладом

Два тижні жителі села Геронимівка Черкаського району отримують воду за розкладом. "Черкасиводоканал" обмежив подачу через заборгованість місцевого комунального господарства "Благоустрій". Комунальники кажуть, що їм за воду не платять люди.

— Та немає води, Бог його знає, коли її дають, — у середу в обід каже мешканець Геронимівки 68-річний Володимир Турчин. — Якесь врем'я дають, ну вона єлі-єлі біжить. Можна набрать тільки попить. А, наприклад, стіралка не робить, не потягне. Кожен якось викручується, хто в відра, хто у ванни набирає. Я собі в сусіда беру із свердловини.

"Благоустрій" заборгував водоканалу близько 500 тис. грн. Остання сума проплати становить близько 15 тис. грн.

— Це сума місячного нарахування. Поки що ми їм по графіку визначили подачу води з 7.00 і до 20.00. А тепер "Благоустрій" просить, щоб подавали воду з 6.00 і до 21.00, а з 13.00 до 17.00 вони відключатимуть самі. Але віддалені точки її отримюють із запізненням, бо для заповнення труб водою потрібен час. Наше підприємство теж несе втрати. Щодня виїжджаємо, щоб виключити і включити воду, — говорить начальник абонвідділу комунального підприємства "Черкасиводоканал" 48-річний Валерій Власюк.

У "Благоустрої" розповідають, що за воду не платять 70% населення.

— Вони знають, що все одно воду включать. А як тільки відключають, починають дзвонити та скаржитися в райдержадміністрацію чи ще кудись, — каже директор комунального підприємства "Благоустрій" Микола Семенюк.

У сільській раді неохоче коментують ситуацію з водою.

— Боремося з боржниками. Хто краде, то відрізуємо. Є такі, що ставлять насоси й станції, висмоктують у системі воду, — каже секретар сільської ради 30-річна Вікторія Василенко, яка виконує обов'язки голови.

У водоканалі радять проводити роботу з кожним абонентом.

— Воду без лічильників витрачають на приготування їжі для тварин, полив присадибних ділянок, миття машин. Не виключено, що хтось зробив "врізку" поза лічильником, — каже Валерій Власюк.

Зараз ви читаєте новину «Воду подають за розкладом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути