четвер, 28 жовтня 2010 16:48

Водіїв скутерів після виборів штрафуватимуть

Ходять чутки, що з 1 листопада працівники Державтоінспекції почнуть масово штрафувати скутеристів за відсутність посвідчень водія категорії А1. Штраф становитиме від 425 до 850 грн.

Із 1 січня департамент ДАІ зобов'язав усіх власників скутерів до 1 липня отримати посвідчення і номерні знаки. Згодом термін подовжили до 1 листопада. Кажуть, що зробили це спеціально, аби не нагнітати негативних настроїв перед місцевими виборами.

— Не треба в усьому вигадувати якісь вигоди, — каже старший інспектор зі зв'язків із громадськістю обласного ДАІ Володимир Ліщенко, 35 років. — Продовжили термін реєстрації, бо люди не встигали. У Черкаській області за відсутність посвідчення водія не штрафуватимуть і після 1 листопада, бо в автошколах навчання на категорію А1 ще навіть не розпочалося. Зараз вони з місцевими МРЕО узгоджують програми навчання водінню скутерами. Із листопада точно штрафуватимуть водіїв, що не оплатили 185 гривень за реєстрацію скутера й не отримали номерного знака.

20-годинний курс навчання керуванню скутером в автошколах буде коштувати близько 1 тис. грн.

— Тільки пішли слухи про обов'язкові держреєстрацію і отримання прав, одразу почали падати торги, — каже продавець японських скутерів на черкаському авторинку Олександр Негода, 29 років. — Цьогоріч процентів на 30 продав менше. Довелося знижувати ціну. 10-річна "Хонда Діо" минулого року коштувала 500 доларів, тепер 350–400.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв скутерів після виборів штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути