четвер, 19 серпня 2010 19:40

Віктор Антоненко пошив перші штани у 14 років

Автор: фото з сайта www.ant-moda.org
  Працівниця черкаської хутряної фабрики ”АНТ” готує шкурки норки до розкроювання
Працівниця черкаської хутряної фабрики ”АНТ” готує шкурки норки до розкроювання

— Швейні професії сьогодні такі ж затребувані, як і професії харчовиків, будівельників, — говорить генеральний директор черкаської хутряної фабрики "АНТ" Віктор Антоненко. — Красивий якісний одяг для людини — нині така ж необхідність, як і смачна корисна їжа чи комфортне житло. Особливо важливо сьогодні, щоб навчальні заклади випускали не просто дипломованих фахівців, а спеціалістів хоча б із мінімальними практичними навичками.

Віктор Антоненко почав шити ще в дитинстві. Старшій на рік сестрі гачком в"язав одяг для ляльок. У 14 років пошив перші штани. Каже, в той час знайти щось модне і якісне було неможливо.

— Літератури з крою та шиття не було ніякої, тому розпоров одні зі своїх штанів і по них зробив викройки для нових, — розповідає Віктор Олександрович. — Із восьмого класу одягав і себе, й інших. Часто шив одяг для подруг своєї сестри.

По закінченні школи Віктор Антоненко пішов на фабрику з індивідуального пошиття та ремонту одягу як учень кравця. За три місяці йому присвоїли розряд, і він перейшов до ательє "Ювілейне". Працював там із хутром та шкірою. Після п"яти років роботи в "Ювілейному" протягом року навчався на закрійника в профтехучилищі облпобутуправління (сьогодні ПТУ ім. Героя Радянського Союзу Г. Ф. Короленка). Потім вступив до Київського технологічного інституту легкої промисловості (тепер — Університет технології та дизайну).

— Пам"ятаю, тоді конкурс був великий — 19,5 особи на місце. Та мені вдалося пройти — дуже любив свою справу, — ділиться спогадами Антоненко.

Коли в країні прийняли проект закону про приватний бізнес, Віктор Антоненко, з його слів, пішов на свій хліб.

— Хутряна фабрика "АНТ" почалася з роботи восьми кравців. Конструюванням, розкроюванням, підбором хутра займався сам.

Сьогодні на підприємстві працюють близько 40 людей — конструктори, дизайнери, швачки. 19 серпня "АНТ" відзначив 23-річчя. Фірма спеціалізується на пошитті одягу з натурального якісного хутра. Вироби виготовляють із норки, ондатри, лисиці, єнота, бобра, каракуля, видри, куниці, песця. За рівнем конструкції, посадки на фігурі продукція "АНТу" не поступається міжнародним стандартам якості.

— Ми маємо свій торговий фірмовий знак. Він гарантує якість товару, захищає продукцію від підробок, — говорить Віктор Олександрович.

На фабриці шиють також вироби на замовлення.

— Про те, на якому етапі готовності ваш одяг, можна дізнатися, зателефонувавши провідному конструктору. В середньому виріб готують за чотири тижні від моменту підписання договору. Влітку — за 20 днів.

"АНТ" неодноразово здобував дипломи за якість та асортимент модних хутряних виробів. Є дипломантом міжнародних виставок. Цього року продукція фабрики представляла Україну в Мілані у фіналі Міжнародного конкурсу дизайнерів, що працюють із хутром.

Нову колекцію "АНТ" демонструватиме на Українському тижні моди в жовтні.

Антоненко каже, цього сезону модним стане витончений хутряний одяг.

— Стильними будуть кардигани, вузькі, прилягаючі хутряні вироби, рукав на три чверті.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Антоненко пошив перші штани у 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути