Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2010 16:27

Юрій Яворський хоче відстоювати інтереси бюджетної сфери й малого бізнесу

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Юрій Яворський
Юрій Яворський

52-річний Юрій Яворський очолює "Центр здоров'я" та працює в пологовому будинку №1 у Черкасах. Має понад 30 років медичного стажу. Знає проблеми медицини зсередини. Вирішив іти в депутати міської ради, щоб представляти інтереси бюджетної сфери й малого бізнесу черкащан.

— Я прекрасно розумію, що наша держава бідна, що безкоштовної медицини не буде. Але на невідкладну допомогу гроші можна знайти, — каже Яворський. — Щоб не було такої ситуації, що людина поступає з апендицитом, із позаматковою вагітністю чи травмою, а в лікарні чекають коли родичі куплять потрібні медикаменти. Хворий у цій ситуації стає ще безпорадніший. Добре, якщо є родичі. Мене обурює, чому ремонти в лікувальних закладах починаються тільки перед виборами. Стан нашого пологового будинку і жіночої консультації жахливий. Попередня команда обіцяла, що все зроблять протягом п'яти років. Їм не вистачило часу? Тепер ось за місяць до виборів у нас розпочалася "бурна" діяльність із ремонтом половини другого поверху. Такий ремонт триває понад 10 років. Перед кожними виборами тут піаряться кандидати в мери і в депутати.

Юрій Яворський наголошує, що не було такого періоду, щоб медицина фінансувалася достатньо.

— Жалюгідний стан обладнання не дає можливості працювати на високому рівні. Торік під епідемію грипу закупили апаратуру. А отримують її лише під вибори, — каже.

Юрій Яворський балотується в депутати міськради від партії "Батьківщина". Він вражений тим, як деякі кандидати в депутати можуть миттєво змінювати свою позицію і тим самим не виправдовувати довіру своїх виборців.

— Ми збираємося обрати нове життя. Багато кандидатів, які на минулих виборах ішли від попередньої правлячої коаліції, тепер у списках цієї партійної сили. Я розумію, що використовується їхній професійний рейтинг і суспільне значення. Але де ж мораль? У жодній країні немає такого. Такого не повинно бути. А все через те, що наша політична еліта боїться прийняти закон, який би це обмежував, — переконаний Юрій Яворський. — При такій міграції, у нас немає ні реформ, ні змін на краще. Хоч усі це обіцяють, але все так і залишається, бо команда та сама. Депутатський корпус потрібно оновити, вибрати незаангажованих, чесних і достойних людей. Але виборцям не забувати, що кандидат у депутати місцевої влади, який розповідає про "золоті гори", насправді не виконає обіцянок. Бо в нього обмежені повноваження. А бюджетні кошти приходять на місце вже майже розподілені. Тому необхідно закони виконувати, а не шукати методи заробляння на них. Тоді в нас будуть і бюджетні гроші.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Яворський хоче відстоювати інтереси бюджетної сфери й малого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути