Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2012 00:30

"Уманьхліб" випікає домашні паски до Великодня

Автор: фото: Анна КОРОЛЬ
  Інженер-технолог підприємства ”Уманьхліб” Тетяна Федоренко (ліворуч) та начальник виробництва Наталія Бевз показують випечені на підприємстві паски. На свята планують спекти понад 20 тонн здоби
Інженер-технолог підприємства ”Уманьхліб” Тетяна Федоренко (ліворуч) та начальник виробництва Наталія Бевз показують випечені на підприємстві паски. На свята планують спекти понад 20 тонн здоби

— Купуємо паски нашого хлібзаводу щороку. Замовляю 12 штук. Так, щоб собі в церкві освятити, батькам беремо і бабусям у село. Вони вже самі пекти в печі не можуть, то ми їм привозимо. Кажуть, що такі ж смачні, як і домашні. Спекла б сама, але немає часу, та й не завжди випічка виходить така, як хочеш, то підгорить, то ще щось. А заводські пасочки всі як одна — гарні й пухкі, — каже уманка Ольга Назаренко, 36 років.

11 квітня замовляє паски у фірмовому магазині "Уманьхліб" на вул. Піонтковського, 5, поряд із підприємством. Великодній хліб просять спекти ще кілька жінок. Забрати мають у п'ятницю.

На заводі в цей час випікають пробну партію пасок. У головному цеху встановили печі, які працюють за новою технологією. До них підведені системи вентиляції та подачі пари. Працівниці виймають із печей готову випічку у формах, змащують глазур'ю та притрушують посипкою. Згадують як минулого року пекли паски для президента, коли він приїжджав у сусідній Монастирищенський район. Випікають здобу масою 200, 300 та 500 г. На свята планують спекти понад 20 т.

— Подивіться, які гарні, — бере в руки паску керівник підприємства Олександра Бевз. —   Люди їх купують залюбки, бо знають, що вся сировина в нас натуральна. Немає ніяких розпушувачів чи поліпшувачів смаку. За таким рецептом ще наші бабусі великодній хліб  пекли. Паски — це перша продукція, яку ми випікаємо в нових печах. Надалі всю нашу солодку випічку і батони робитимемо в них. Ми щороку намагаємося оновити виробництво.

Олександра Олександрівна із працівницями цеху починає змащувати та посипати святковий хліб.

— До Великодня випікаємо не тільки паски, а й короваї, — каже Олександра Бевз. — Можна замовити будь-яке зображення до свята. Ось недавно попросили випекти коровай із зображенням церкви. Минулі роки замовляли оздобити паски. Можна зробити для дітей ті ж 200-грамові, але прикрашені не глазур'ю, а малюнком. Паски солодкі, з родзинками, тому малі їх їдять залюбки.

Паски на підприємстві випускають із часу його заснування.

— Пасха — одне з найбільших свят у році, — каже Олександра Олександрівна. — Для мене це перш за все родинне свято. Хочу побажати нашим покупцям, щоб щороку їхні родини збиралися за все більшим столом — приїздили діти, онуки та правнуки зі своїми сім'ями. А ми зробимо все, щоб у кожного з вас на столі були символи добробуту — свіжий хліб та українська паска.

Замовити паски та святкові короваї можна у фірмовому магазині "Уманьхліб" за адресою: м. Умань, вул. Піотковського, 3 або за тел.: 0(63) 463 15 14, 0(4744) 3 83 56, 5 95 27, 3 87 66.

Зараз ви читаєте новину «"Уманьхліб" випікає домашні паски до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути