Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 17:54

У школах крадуть мобільні телефони та гроші

Уночі 23 вересня невідомі проникли до трьох шкіл у Черкасах -  №8, 17 і 31. Їх цікавили переважно кабінети директорів. Із 17-ї школи вкрали ноутбук і 3 тис. грн. У решті закладів нічого не пропало. Про розслідування цих випадків розповідає Дмитро Гусаченко, 39 років, із Придніпровського райвідділу міліції.

 

Кого підозрюєте?

- Це може бути хтось із колишніх учнів або ж знайомий когось із них, який діяв по наводці. Злочинці відігнули ґрати і акуратно відкрили євровікна. Поки що не розглядаємо версію, що всі три пограбування скоєні однією особою або групою.

 

Які версії, крім полювання на гроші, розглядають?

- Зараз в інтернеті активно поширюється політична версія подій. Пограбування пов'язують із майбутніми виборами. Бо виборчі дільниці будуть у багатьох школах. Натякають на репетицію проникнення до приміщень у ніч виборів. Але доказів цього в нас немає. Окрім того, під час виборів на кожній дільниці цілодобово перебуватимуть міліціонери, тому забратися туди навряд чи вдасться.

 

Чи були подібні випадки раніше?

- Школи не так часто грабують. Найчастіше там крадуть мобільні телефони та особисті речі - сумки або гроші. Бува, учень пішов на урок фізкультури, речі залишив у роздягальні. Прийшов - телефону немає. Траплялися крадіжки і у вчителів. А щоб хтось заліз уночі у кабінет директора - такого ще не було.

 

Чи достатньою на сьогодні є охорона міських шкіл?

- Посилення охорони - справа кожного керівника. Але навряд чи на це знайдуться кошти в бюджеті. Інша справа, що сторожу слід відповідальніше ставитися до своїх обов'язків. Обходити територію, а не спати на стільчику при вході.

Зараз ви читаєте новину «У школах крадуть мобільні телефони та гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути