четвер, 16 жовтня 2008 15:53

Трирічний Артем Козій пішов із дому

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Артем Козій їсть банан у палаті дитячого відділення Тальнівської лікарні. Каже, що до мами не хоче, бо вона його побила
Артем Козій їсть банан у палаті дитячого відділення Тальнівської лікарні. Каже, що до мами не хоче, бо вона його побила

Увечері 4 жовтня до Тальнівської лікарні привезли 3-річного Артема Козія із села Мошурів. Обличчя хлопчика було вкрите синцями.

Односельці побачили дитину за півкілометра від будинку, неподалік пекарні.

— Сутеніло, — згадує працівниця Лариса Пономаренко, 39 років. — Хлопчик йшов босий. Забрали його до себе. Урізали шмат короваю та подзвонили сільському голові. Та викликала "швидку".

Хлопчик сказав медикам, що пішов із дому, бо била мати.

Мати хлопчика 19-річна Тетяна родом із Катеринопільщини. Її батьків позбавили батьківських прав. Дівчина навчалася в  інтернаті. Згодом вступила до профтехучилища у селі Буки Маньківського району. Завагітніла. 2005 року народила Артема. Жінці порадили на час навчання оформити сина до черкаського будинку "Малятко".

Згодом Тетяна вийшла заміж за 20-річного Назара Хлипала. Торік подружжя придбало за 2 тис. грн будинок у Мошурові. Тетяна — у декретній відпустці, чоловік сторожує. Мають спільну доньку Євгенію. Їй 1,5 року.

— Стали клопотати, щоб забрати Артема в сім"ю. Назар хороший хлопець. Намагається заробити, — розповідає сільський голова 44-річна Наталя Пономаренко. — Ми неодноразово приходили до них. Завжди було чисто, ліжка заслані, натоплено та наварено. Артема оформили до дитячого садка.

Люди кілька разів помічали, що мати залишала сина одного. У сільраді Тетяні робили зауваження. Коли дізналася, що після її стусанів Артема забрали до лікарні, — утекла з дому.

— З"явилася через три дні, — продовжує Пономаренко. — Плаче. Говорить, ударила хлопця, бо не слухався. А малий не втримався, упав і вдарився головою об ліжко.

У селі кажуть, що Тетяна для батьківства молода. Двох дітей важко виховувати в такому віці.

У лікарні Артем потоваришував із дітьми. Розповідає медикам про себе. Знає, скільки йому років, рахує до 10. До матері повертатися не хоче.

— Сім"ю поставили на облік як неблагополучну, — зазначає виконувачка обов"язків начальника служби у справах дітей Тальнівської райдержадміністрації 37-річна Лариса Коваль. — Мати в лікарні не з"являлася. Скоріше за все, хлопчика влаштуємо до дитячого притулку в Умані.

За словами правоохоронців, жінка хоче відмовитися від прав на хлопчика. Говорить, Артем неслухняний. Вона не може з ним упоратися.

Зараз ви читаєте новину «Трирічний Артем Козій пішов із дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути