понеділок, 17 вересня 2012 07:30

Районні газети відмовляються друкувати "непровладних" кандидатів

Чорнобаївська та чигиринська районні газети — "Світлий шлях" і "Чигиринські вісті" — не хочуть укладати угод на розміщення передвиборної агітації кандидата у народні депутати Петра Душейка.

Звертатися до них його представники почали ще в середині серпня, після реєстрації в Центрвиборчкомі. Проте в редакції "Світлого шляху" повідомили: з тими, хто "не від влади", угод не укладатимуть. Далі керівництво газет просило надати угоди для розгляду і не давало відповіді. Від "Світлого шляху" надійшов лист, підписаний заступником головного редактора Наталією Кутіщевою, про те, що підписати договір неможливо, бо її начальник на лікарняному.

Представники кандидата, коли були в Чигирині, зайшли до редакції "Чигиринських вістей". Головред Наталія Лебеденко попросила залишити їй примірник угоди.

— Я розглядатиму, радитимуся з юристом. Зателефонуйте мені у понеділок уранці, — сказала.

Утім у понеділок відповіді так і не дала, як і Наталія Кутіщева.

Петро Душейко вважає, такі дії представників засобів масової інформації є порушенням закону. Адже за законодавством вони зобов'язані надавати рівні можливості всім кандидатам у народні депутати. Оскаржувати дії адміністрації газет Душейко планує в суді. Водночас наголошує, що це буде не суд із журналістами, а відстоювання законного права на інформування виборців.

Зараз ви читаєте новину «Районні газети відмовляються друкувати "непровладних" кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути