четвер, 15 жовтня 2009 18:16

П"ятеро отруїлися недовареними сироїжками

10 жовтня у Катеринополі п"ятеро людей отруїлися грибами.

— Першим стало зле 34-річній Наталі Суботі та її братові 38-річному Андрієві, — розповідає Олег Ткаченко з обласного управління МНС. — За кілька годин в реанімацію райлікарні привезли і їхніх знайомих: 30-річного Олександра Чабанова, 24-річну Лілію Чорнобровкіну, 33-річну Наталю Коломієць. Цього року це вже другий випадок отруєння грибами в Черкаській області. Торік   отруїлися 16 осіб, з них — одна дитина.

Здоров"ю потерпілих уже нічого не загрожує, каже завідувач реанімаційного відділення райлікарні 57-річний Василь Вихрист:

— Добре, що їм не попалася бліда поганка. А то б усіх похоронили. Сироїжки небезпечно збирати, бо легко сплутати з отруйними грибами. Постраждалі  погано проварили й приготували зібрані гриби. Найгірший стан був у Наталі Суботи. Вона каже, що не вдержалася й їла гриби, коли варила. Олександр Чабанов розповідав, що півсковорідки сироїжок навернув.

Курс повної реабілітації  після отруєння грибами коштує до 2 тис. грн. Ці люди не мали таких грошей. Селищна рада 12 жовтня  виділила їм на лікування  5 тис. грн.

Лікар згадує, що 1981 року в Катеринополі грибами отруїлися семеро людей: сім"ї сватів і молоде подружжя. Серед них була вагітна жінка.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро отруїлися недовареними сироїжками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути