понеділок, 15 квітня 2013 00:15

Податок на благодійність треба скасувати

Голова наглядової ради благодійного фонду "Дитячий світ" 53-річна Валентина Жуковська хоче звернутися до депутатів Верховної Ради, щоб вони скасували податок на благодійні внески.

— Якщо ви захочете зробити внесок на лікування певної людини, що не є вашим родичем, доведеться сплатити податковій 15 процентів від суми допомоги. Наприклад, із 2000 гривень хворий отримає тільки 1700, тоді як 300 гривень піде державі. А якщо сума благодійного внеску буде суттєвішою, то податок зросте до 17 відсотків, — розповідає Валентина Борисівна.

Жуковська пропонує перейняти досвід європейських країн, де благодійні внески не оподатковуються або ж податок на них мінімальний. За її словами, зібрані гроші, які віддають хворі люди державі, могли б піти на їх лікування.

— До мене звернулися про допомогу батьки дитини. Для них сума, яку потрібно було зібрати, є астрономічною. При перерахуванні своїх грошей я змушена була заплатити додатково чималу суму. Спіймала себе на думці, що, збираючи 150 тисяч гривень на лікування, батьки так чи інакше змушені залучати додатково щонайменше 22 500. Ці гроші родина могла б витратити на оплату квитків та проживання протягом усього періоду лікування за кордоном. Тому податок на благодійність треба скасувати, — переконана  Валентина Борисівна.

Зараз ви читаєте новину «Податок на благодійність треба скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути