Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 05:30

Першокласників привітали в оновленому палаці "Дружба народів"

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Танцівники із палацу культури ”Дружба народів” вітають зі святом черкаських першокласників
Танцівники із палацу культури ”Дружба народів” вітають зі святом черкаських першокласників

Свято 1 вересня для дітей працівників підприємства "Азот" і першокласників міста влаштували в оновленому палаці культури "Дружба народів". Концерт підготували танцювальні та вокальні колективи, які займаються в залах палацу. Запросили дві тисячі дітей.

— Сцена вже така зручна стала, як ламінат постелили. Коли була дерев'яна, то приходили додому і занози витягували. У нас є такий танець "Пінгвіни", ми його танцюємо без чешок, у носках, — каже до баби Вікторія Руць, 9 років.

Чекають виступу. Сидять біля клумби палацу на лавці.

— А зал який гарний, зручні крісла, — ділиться враженнями Ганна Вишня. — Учора костюми завезли, ми як зайшли в гримерну — завмерли від краси: і дзеркала, і шкафчики.

— А мені фонтан подобається, — каже Вікторія і йде гратися на дитячий майданчик, що поряд із фонтаном.

О 14.45 люди починають заходити до зали. У шостому ряду Наталія Малород, 30 років, гортає книжку "Помічник школяра. 1-4 клас". Поруч сидить син 6-річний Микита.

— Мені дуже хочеться вже в школу, — каже хлопчик. — Я виучусь і стану архітектором. Нравиться малювати будинки, щоб строїтєлі строїли.

На сцені починають виступати танцювальні колективи. Для вітального слова запрошують  президента товариства "Азот" Валентину Жуковську й голову правління Віталія Склярова.

— У країні знань, в яку ви йдете, буде дуже багато цікавого, — звертається до школярів Валентина Жуковська, 53 роки. — Але треба багато трудитися, щоб вчитися на відмінно, аби батьки пишалися вами.

Першокласники читають вірші. Ведучі просять встати всіх дітей, і пропонують разом прочитати обіцянку першокласника:

— Ми, учні Черкас, на початку навчального року обіцяємо ніколи не ходити до школи з невивченими уроками, — кажуть ведучі.

— Обіцяємо, — хором повторює зала.

— Ніколи не слухати вчителів, набивши рот жуйкою. Ніколи не закінчувати чверть із поганими оцінками. Ніколи не писати на своїх партах. Ніколи не слухати вчителів у піввуха.

Діти щоразу кажуть "обіцяємо". По завершенні концерту, всі отримують у подарунок шкільне приладдя.

— "Азот" щороку проводжає в добру путь своїх першокласників. А цього року в нас справжній бебі-бум: 184 дитини йдуть до школи. Враховуючи те, що ми закінчили ремонт палацу, то ми запросили всіх першокласників Придніпровського району. Цей концерт — перший в оновленій "Дружбі народів". І символічно, що зробили його для дітей. Похід у перший клас — це важливо для кожного. І діти починають свій навчальний шлях із гарної події, яка запам'ятається, — каже Валентина Борисівна.

Зараз ви читаєте новину «Першокласників привітали в оновленому палаці "Дружба народів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути