понеділок, 17 червня 2013 05:15

Одарича не взяли під домашній арешт

— У нас усе заплановано на всі варіанти розвитку подій на три роки вперед, — каже 45-річний Сергій Одарич під дверима суду. 11 червня слідчий Черкаської міської прокуратури подав клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

О 12.10 розпочинається закрите слухання справи у Придніпровському районному суді Черкас. Серед присутніх — Сергій Одарич зі своїм  адвокатом Миколою Кудрявцевим, слідчий та процесуальний прокурор. 40 хв. суддя Лариса Колода зачитує клопотання. На думку слідчого, якщо буде вжито м'якший запобіжний захід, то підозрюваний зможе чинити тиск на свідків. Процесуальний прокурор каже: "Можна також застосувати запобіжний захід у вигляді застави — 588 тис. грн". На переконання слідства, саме на таку суму Сергій Одарич завдав збитків міській раді.

Суддя бере перерву до 16.00. На продовження засідання екс-мер приходить за 15 хв. до початку.

За півгодини виходить із залу. Пише смс дружині про те, що його не затримали.

— Я не маю жодних повноважень, не є посадовою особою і в мене не має можливості якимось чином впливати, тиснути на свідків, працівників виконкому, — каже. — Таке рішення суду дає змогу нам працювати й залишатися в активному громадському й політичному житті.

Увечері екс-мер напише на своїй сторінці у "Фейсбуці": "Тулуб отримав перший нокдаун! Суд не задовольнив клопотання його прокурорів про застосування до мене домашнього арешту. Попереду ще довга і виснажлива боротьба".

Зараз ви читаєте новину «Одарича не взяли під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути