четвер, 04 листопада 2010 18:17

Обласну дитячу лікарню будують із 1991 року

"Газета по-українськи" склала перелік довгобудів у Черкасах. До списку потрапили як житлові будинки, так і комерційні споруди.


1. Обласна дитяча лікарня.

Розташована на вул. 30-річчя Перемоги. Її будують із 1991-го. Через відсутність фінансування 2000 року роботи призупинили. Розрахована на 300 ліжок. У корпусах мав розміститися центр неонатології, відділення хірургії, стоматології, обласний пологовий будинок. Уже зробили поліклініку, котельню, усі електромережі й каналізацію, огорожу, частину неонатального відділення. Обіцяють відкрити наступного року.


2. Торговельно-культурний центр "Фонтан сіті–центр".

Розміщений за обласним драмтеатром. Початок робіт — 2008-й, закінчити мали минулого року. Замовник — приватне підприємство "Бізнес-гранд". Будівництво припинили через відсутність грошей. Тепер фірма шукає інвестора. Родзинкою центру називали дитячий розважальний центр. Будівельники встигли вирити котлован і покласти кілька бетонних плит фундаменту. Іноді заїжджають вантажівки з піском.


3. Офісно-торговельний центр, на розі вул. Кірова–Гоголя.

Почали зводити в першому кварталі 2005-го, мали закінчити в кінці минулого року. Замовник — "Житлобуд". Будівництво обгороджене з одного боку бетонним, з іншого — дерев'яним парканом. Зведений лише фундамент. Із нього стирчать іржаві залізні палі та арматура. В інтернеті є повідомлення про продаж цієї ділянки за $250 тис.


4. Житловий будинок із офісними приміщеннями, бульв. Шевченка, 340.

Початок будівництва — перший квартал 2008 року, кінець — четвертий квартал 2009. Замовник "Будінвест-проект". Будівництво огороджене 3-метровим бетонним парканом. За ним — каркас із бетонних плит заввишки в один поверх. На подвір'ї стоїть будвагон, лежать кілька пачок білої цегли, дерево. Двір поріс бур'яном. Подейкують, що з власником ділянки розірвали договір оренди.


5. Житловий будинок, вул. Героїв Сталінграда, 42/1.

Початок робіт — четвертий квартал 2006 року, кінець — четвертий квартал 2008 року. Замовник приватне підприємство "Євгенія". Недобудовану висотку на 22 поверхи видно з усіх куточків мікрорайону Митниця. Два нижні поверхи відведено під офісні приміщення. Вони засклені. Через вікна видно бетонну підлогу та сходи. На склі написи про здачу в оренду та продаж приміщень. Решта висотки — лише коробка.

Зараз ви читаєте новину «Обласну дитячу лікарню будують із 1991 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути