понеділок, 09 липня 2012 07:45

Новий тролейбус їздить пустий

Із 26 червня в Черкасах пустили новий тролейбус №4-А "Луначарського — Залізничний вокзал". Курсує щоденно із 6.30 до 17.00 з інтервалом в одну годину.

У вівторок чекаю тролейбус на зупинці "Гоголя". Розкладу руху немає. Під'їжджає о 15.40, у салоні дві жінки, вони виходять на зупинці. До вокзалу набирається до 10 осіб.

— Я сьогодні вперше на цьому маршруті, — каже водій тролейбусу Лідія. — В одну сторону трьох людей везла і назад стільки ж. Тільки пенсіонерів. Буває, що й одного талона за півкольца ніхто не купить. Тут платних почті нема, ото один-два забіжать. У нас і так усі тролейбуси збиткові, а цей узагалі.

До салону заходить 60-річна Любов Степанова:

— Хоч би роспісаніє повішали. Я чекала 20 хвилин. Добре, що його пустили, але ж якби було роспісаніє, то й маршрут був би заповнений.

На вокзалі тролейбус стоїть 4 хв. Заходять п'ятеро пасажирів.

— Маршрут номер 4-А запустили на постійній основі, — розповідає Андрій Наумчук, 33 роки, начальник міського управління вуличної інфраструктури й транспорту. — Середня виручка за годину роботи — 25-30 гривень. На інших маршрутах — 50-55. Однак якщо скасувати всі збиткові тролейбуси, то навряд чи це сподобається черкасцям, і звичайно ж, це викличе соціальну напругу. Якщо йти лише за принципом прибутковості, то не варто перевозити й пільговиків. Їх зараз 70 відсотків від усіх пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Новий тролейбус їздить пустий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути