понеділок, 07 січня 2013 00:00

Податківцями прикидалися шахраї

"Недавно до мене на фірму подзвонив чоловік, представився, що він із податкової. Сказав, що я маю перерахувати на рахунок певну суму грошей або принести їм готівкою. Нібито це якийсь борг, який я маю перед податковою, хоча всі податки плачу вчасно. Мій знайомий власник ресторану казав, що йому теж дзвонили і призначили зустріч прямо біля податкової. Чи маю я реагувати на такі дзвінки?".

Запитує підприємець із Черкас Олексій, 33 роки.

Відповідає виконувач обов'язків голови державної податкової служби у Черкаській області Володимир Коломієць:

— Нам відомо про такі випадки. Але податкова не причетна до цього збору коштів. Дзвонять власникам ресторанів, керівникам підприємств, закладів громадського харчування, фізичним особам. Багато підприємців збирають і перераховують гроші, навіть не цікавлячись, куди вони підуть. Ми поскаржилися у міліцію, і вона затримала одного з шахраїв. Але дзвінки не припинилися. Подальший пошук вивів на ув'язнених луганської тюрми. В інших областях України — така сама історія. Наприклад, у Криму та Чернігівській області під податківців маскувалися таксисти. Тож ми закликаємо нікому не платити. А якщо з вас вимагатимуть кошти, звертайтеся до міліції або в службу безпеки податкової.

Зараз ви читаєте новину «Податківцями прикидалися шахраї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути