Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 19:02

Найкраще починати займатися карате з 5 років

Автор: фото: Алевтина НАДЕМСЬКА
  Керівник спортивного клубу ”Ронін” Аза Шульга демонструє стійку карате
Керівник спортивного клубу ”Ронін” Аза Шульга демонструє стійку карате

"Школа бойових мистецтв імені Віктора Синєбрюхова — один із найвідоміших закладів, — розповідає Аза Шульга, керівник спортивного оздоровчого клубу "Ронін". — Ми займаємося бойовим стилем годзю-рю. Він включає в себе карате, дзюдо, дзю-дзюцу".

Годзю-рю — один з основних стилів карате. Він поєднує в собі комбінації твердої та м"якої техніки боротьби. Є спортивний і традиційний вид годзю-рю. Спортивний напрямок більш бойовий. Традиційний — включає в себе вивчення звичаїв, закладених із давніх часів японськими майстрами.

— Найкраще починати займатися карате з 5 років, — стверджує Аза Вікторівна. — Маленькі діти швидко схоплюють суть. Із дитинства розвиваються фізично, тренують і загартовують тіло. У нашому клубі дитина перш за все навчається правильної поведінки, поваги до старших, взаєморозуміння. На перших уроках вивчаємо, як правильно дихати під час ударів та техніку падіння. Маємо власноруч вихованих призерів чемпіонатів України, кубка світу, чемпіонів Європи.

Щомісячний членський внесок — 80 грн.

— Для людей, що перенесли операції чи батьки яких хочуть, щоб діти стрималися від тілесного, бойового контакту існує такий вид карате, як шубо куміте, — пояснює керівник. — Це коли дитина працює на реакцію, показує удар і зупиняється за 5 сантиметрів.

Каже, члени клубу беруть участь у показових виступах і концертах зірок.

— Минулого року, коли приїжджали Настя Камєнських і Потап, нас запросили на концерт для виступу на стадіоні, — продовжує Аза Вікторівна. — 60 учнів одночасно і синхронно виконували рухи ката — бій із невидимим суперником. Видовище було неймовірне.

Літом проводяться туристичні походи з наметами в Карпати до водоспадів. Там також проходять тренування. Щорічно учні клубу беруть участь у з"їзді українських каратистів у Криму.

За детальною інформацією звертайтеся за телефоном (093) 375 52 11.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще починати займатися карате з 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути