понеділок, 01 жовтня 2012 07:00

На спортивну гімнастику беруть з п'яти років

Найпопулярніші види спорту в Черкасах.

1. Футбол. Займаються 350 дітей у школах, а також у фізкультурно-оздоровчому комплексі та дитячо-юнацькій спортивній школі "Дніпро-80". Команди представляють місто у Всеукраїнській дитячо-юнацькій футбольній лізі.

2. Баскетбол. Тренуються 150 дітей у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №1. Випускники брали участь у міжнародних, всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах України, грають у багатьох командах — вітчизняних і закордонних. У школі готують дублювальний склад команди "Черкаські мавпи".

3. Бадмінтон. Заняття започаткували минулого року на базі шкіл №12, 15, 30, 31. За рік тренування команда дівчат і хлопців завоювала четверте місце на чемпіонаті України. Займаються 128 учнів у 10 групах. Цього року планують взяти двох тренерів і збільшити кількість вихованців до 160.

4. Веслування. Навчають у дитячо-юнацькій спортивній школі з веслування Черкаської міської ради. Працюють два відділення: академічного веслування та на байдарках і каное. Займаються 119 учнів, із них троє майстри спорту України, восьмеро кандидатів у майстри спорту та 80 спортсменів масових розрядів.

5. Спортивна гімнастика. 150 дітей займаються в палаці спорту "Спартак". Цього року три гімнастки вступили до Вищого республіканського училища фізичної культури в Києві. У спортивну гімнастику приймають — із 5 років дівчат та з 6 — хлопчиків.

Зараз ви читаєте новину «На спортивну гімнастику беруть з п'яти років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути