четвер, 08 жовтня 2009 17:27

На коровай пішло 280 яєць

Минулої суботи уманчан частували 200-кілограмовим короваєм, який до Дня міста спекли працівники підприємства "Уманьхліб".

Заввишки виріб був понад півметра, в діаметрі — близько півтора.

— Пекли коровай із частин два дні, — розповідає  голова правління товариства "Уманьхліб" Василь Козак, 74 роки. — Ми щороку щось новеньке придумуємо. Торік робили будинок із печива, ще раніше — 100-кілограмовий торт.

Найбільший коровай, яким було встановлено рекорд України, цього року презентували на Сорочинському ярмарку. Його висота — 2 м, ширина — 3 м.

Уманські пекарі кажуть, що перед тим як готувати свого велетня, радилися з полтавськими спеціалістами:

— Але пекли за своєю технологією, — кажуть на заводі. — Маємо трохи інші печі та технологічні можливості.

Для уманського короваю використали 140 кг борошна вищого ґатунку, 280 яєць, по 1,4 кг дріжджів та солі, 22 кг цукру, 12 кг маргарину, кілограм сухого молока та 30 гр ваніліну.

Зараз ви читаєте новину «На коровай пішло 280 яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути