понеділок, 11 червня 2012 06:00

На День Черкас показали повітряне шоу

Автор: фото: Інна Іщук
  Депутати міськради Олександр Радуцький та Андрій Більда, почесний президент ”Азота” Валентина Жуковська, начальник управління культури міськвиконкому Валентина Шепецька та технолог харчування з облдержадміністрації Ірина Круть (зліва направо) оцінюють 110-кілограмовий торт від ресторану ”Шарлотка” на конкурсі ”Полуниця — насолода смаку”
Депутати міськради Олександр Радуцький та Андрій Більда, почесний президент ”Азота” Валентина Жуковська, начальник управління культури міськвиконкому Валентина Шепецька та технолог харчування з облдержадміністрації Ірина Круть (зліва направо) оцінюють 110-кілограмовий торт від ресторану ”Шарлотка” на конкурсі ”Полуниця — насолода смаку”

2 червня святкували 726-річчя Черкас. Місцевим жителям та гостям продемонстрували майстер-класи з велотріалу, влаштували фестиваль полуниці й показали аерошоу. Увечері в Долині троянд співали Марія Бурмака, гурти "Тартак" і "Гайдамаки".

О 10.30 на вул. Гагаріна біля пагорба Слави розставлені дерев'яні піддони. Хлопці у спортивній формі тренуються стрибати на велосипедах. Біля сцени проводять реєстрацію учасників змагань із велотріалу "Веселі перегони-2012". Приїхали 40 велоаматорів зі всієї України.

До сцени підходить почесний президент підприємства "Азот" 52-річна Валентина Жуковська, щоби привітати спортсменів. За її підтримки в місті відбуваються святкові заходи.

— І як вони так стрибають, — говорить Валентина Борисівна депутату міськради Андрієві Більді.  — Це ж яку треба фізичну підготовку мати.

— Та вони без велосипеда на таку висоту і не стрибнули б, — відказує той.

Перегони починають за півгодини. Стартує наймолодша вікова категорія у конкурсі "Зигзаг удачі", а черкаські школярі розпочинають "Велодуель".

Об 11.20 у сквері Богдана Хмельницького представники місцевих ресторанів розставляють столи зі стравами. Проводять конкурс "Полуниця — насолода смаку".

— Уже слюнки текут, — каже до подруги Марина Чайка. Стоїть біля столу з тортом у формі полуниці, чекають, доки безкоштовно роздаватимуть. — Треба продегустувати, бо ми тільки шарлотки вміємо пекти.

Зі сцени лунає музика. Ведуча Ольга Касьянова запрошує на сцену міського голову та членів журі, які обиратимуть найсмачнішу страву.

— Полуниця — це символ Черкас,— говорить мер Сергій Одарич, 44 роки. — Товариш із Житомира мені прислав ММС, що ходив у Києві по ринку й побачив над полуницею картонку з написом "черкаська". Справді, такої ягоди немає в Україні.

Ведуча запрошує всіх до участі в конкурсі на найпростіший рецепт страви. Неподалік сцени стоїть родина Бучковських.

— Ой, я оце згадала, як мені в дитинстві бабуся робила: брала клубніку, розтирала з цукром. Потім пекла такі коржі й наламувала їх, обмішувала з клубнікою. Для нас це тоді була така смакота, — розказує Алла Бучковська.

О 14.00 Валентина Жуковська оголошує найкращу страву. Нею стає "Золота підкова Черкащини" від місцевого кухаря Андрія Крижанівського. Після цього йде вітати спортсмена-переможця. 17-річний Самір Джабраїлов отримує у подарунок велосипед.

О 18.30 у Долині троянд розпочинається аерошоу. Над головами глядачів на великій швидкості кружляє гелікоптер. Потім три спортивні літаки над Дніпром виконують фігури вищого пілотажу. Намагаються димом написати літеру "ч", але через сильний вітер той швидко розсіюється.

О 19.45 розпочинається святковий концерт. Після виступу Марії Бурмаки городян вітає мер. Далі виступає почесний президент "Азота" Валентина Жуковська.

— Ми хочемо бачити Черкаси європейським містом, яке динамічно розвивається, в якому затишно й комфортно жити. І сьогодні робимо вам подарунок. Думаю, він стане початком нової інфраструктури, — говорить Валентина Борисівна.

У цей час біля сцени знімають синю тканину із нового тролейбуса. Із-під неї вилітають повітряні кульки. Усі аплодують.

— Гарно, що таке зробили. По сравнєнію з тими, які їздять зараз тролейбуси, старінькі, обшарпані, то це, канєшно, добре, — каже Людмила Писаренко, 33 роки.

На лаві біля фонтана відпочивають троє жінок.

— Прекрасний празник. Усе гарно організовано: і для дітей, і для молоді, й для мого віку, — ділиться Валентина Кучма, 56 років.

Зараз ви читаєте новину «На День Черкас показали повітряне шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути