понеділок, 23 вересня 2013 00:45

Міський бюджет має контролювати громада

У Черкасах представники польської організації "Польсько-українська фундація співпраці", українські політики і чиновники обговорили за круглим столом  необхідність  громадської експертизи міського бюджету.  В обговоренні взяла участь почесний президент товариства "Азот" Валентина Жуковська. Вона звернула увагу на проблеми бюджету-2014.

Парламент готується до розгляду держбюджету на наступний рік. Черкасам час замислитися про власний бюджет-2014. Прогнозують, що  на розвиток міста буде він менший від цьогорічного. На думку Валентини Жуковської, пріоритетними мають бути транспортна реформа, сфера ЖКГ, підтримка підприємництва та створення робочих місць.

— Скласти бюджет, що буде справді корисний місту, можна лише в тісній співпраці з громадянами. Чиновники мають не лише постійно звітувати про витрачання коштів, а й радитися з черкащанами про те, на що їх треба спрямувати, — заявила у виступі Валентина Борисівна. — Місто фактично втратило шанс запустити стратегічні проекти розвитку. У 2012-2013 роках Черкаси мали безпрецедентні обсяги бюджетів розвитку — 185 та 180 мільйонів гривень. 2010-го обсяг бюджету розвитку становив 30 мільйонів. Очевидно, що 2014 року він також не перевищуватиме цієї цифри. Тож визначення пріоритетів розвитку — є ключовим завданням для міської влади.

На думку Валентини Жуковської, способів для діалогу з городянами є безліч. Це громадські слухання по районах та в міськраді, анкетування, громадська експертиза, робота з органами самоорганізації населення та ініціативними групами, співпраця виконкому з громадською радою. Головне — бажання чиновників ефективно використовувати ресурс міста.

Зараз ви читаєте новину «Міський бюджет має контролювати громада ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути