понеділок, 27 серпня 2012 06:45

"Ми йдемо на вибори з абсолютно реалістичною програмою"

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Анатолій Гриценко (у центрі) зустрівся в Черкасах з кандидатами-мажоритарниками (зліва направо) Миколою Булатецьким, Олександром Сінгаєвським, Анатолієм Бондаренком, Сергієм Рудиком та Леонідом Даценком
Анатолій Гриценко (у центрі) зустрівся в Черкасах з кандидатами-мажоритарниками (зліва направо) Миколою Булатецьким, Олександром Сінгаєвським, Анатолієм Бондаренком, Сергієм Рудиком та Леонідом Даценком

На Театральній площі в Черкасах збираються люди. Приїздить мікроавтобус із написом Об'єднана опозиція "Батьківщина", ставлять апаратуру і символічну огорожу зі стрічок. Через неї хоче пройти 83-річна жінка у довгому квітчастому халаті.

— Пустіть, бо я ж хочу його побачити, він же мій земляк, — каже. Один з організаторів підносить їй стілець. Вона сідає. Черкасці чекають на приїзд екс-міністра оборони, третього номера списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" 54-річного Анатолія Гриценка. Він має вручити сім посвідчень кандидатам у народні депутати по мажоритарних округах.

О 19.20 на площу приходить Анатолій Гриценко із кандидатами Анатолієм Бондаренком, Миколою Булатецьким, Леонідом Даценком, Сергієм Рудиком, Володимиром Гресем та Олександром Сінгаєвським. Охоронців немає.

— Добрий вечір, шановні земляки, — говорить у мікрофон. — Добре, що дощ і вітер не злякали нікого.

Запрошує опозиціонерів для вручення посвідчень. Усі аплодують, викрикують вітальні слова.

— Чи є серед присутніх ті, хто задоволені життям і будуть підтримувати Партію регіонів на виборах? — запитує Гриценко.

— Немає! — хором відповідають присутні.

— Ви ж знаєте, що 28 жовтня — це день звільнення України від окупантів. Тож давайте звільнимо Україну від окупантів з Партії регіонів, — закликає Гриценко. Люди аплодують.

— Приємно, що сьогодні за моєю спиною стоять справжні бійці, які не раз проявили себе на черкаських майданах й у чиїй стійкості ви не сумніваєтеся. Йти зараз кандидатом від опозиції — це небезпечно, бо будуть ламати, порушувати карні справи. Проти мене багато порушено, але я знаю, що не вкрав нічого, тому сплю спокійно й ходжу без охорони. Я людина військова, в мене тверда психіка та сильний характер, і знаю, що парламентські вибори — це не похід за посадами. Ми йдемо на вибори з абсолютно реалістичною програмою, зробивши висновки із власних успіхів та власних помилок. Коли опозиція отримає більшість у парламенті, то Чечетов нехай піднімає хоч дві руки і дві ноги, а більшості у них не буде. Якщо буде 300 голосів, то Янукович на тому закінчився — він може далі жити в своєму "Межигір'ї" з кенгуру і золотими унітазами, але вже ніхто не буде виконувати його рішень. Треба перевірити всіх чиновників, чи живуть вони по деклараціях. Першим же постраждає Янукович, бо за декларацією він бідний як церковна миша.

— А син уже мозолі натер від того, як рахував мільйони, — говорить сивий чоловік з натовпу.

— Вас намагатимуться купити: оті всі Губські, Терещуки, які голосували за закон про язик, за Харківські угоди і всі бюджети. Донесіть до людей правду про них. Коли дають пайки — беріть, бо то ж усе куплено за ваші гроші. Тому, за мудрість вибору. Слава Україні!

— Героям Слава! — кричать у відповідь люди. Аплодують.

Кілька осіб піднімають руки для запитань. Дехто із присутніх передає невеликі аркуші. Гриценко відповідає. Спілкується з черкасцями до 21.00.

— Дай Боже, вам здоров'я і триматися при любих обставинах, — каже на прощання Лідія Олександрівна та йде з площі.

Цього ж дня Гриценко дає прес-конференцію у штабі Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

— Ми письмово зобов'язалися прийняти закон про відкликання народного депутата: людину, яка не працює, тікає з фракції у фракцію, позбавлять депутатського мандата. Ми обіцяємо позбавити всіх недоторканності, а не так, як хоче Янукович — лише депутатів. Найперше — президента, депутатів і суддів. Щоб усі відповідали за кримінальні злочини так само, як 46 мільйонів громадян. Третє — елемент очищення — люстрація, провести перевірку всіх державних чиновників: чи живе відповідно до декларації і чи не порушував закон. Після такого очищення як мінімум третина вилетить. Так зробив Саакашвілі, не побоявся. Запропоновано жорсткий пакет боротьби з корупцією, пакет підтримки й створення робочих місць, уведення семи податків, прозора власність на все, боротьба з монополією.

Зараз ви читаєте новину «"Ми йдемо на вибори з абсолютно реалістичною програмою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути