четвер, 15 жовтня 2009 18:18

Курбанова затримували 150 міліціонерів

9 жовтня з ізолятора тимчасового утримання Монастирищенського райвідділу міліції втік 26-річний Амандурди Курбанов. Його підозрювали в убивстві, розбої та спробі зґвалтування.

Курбанов "відзначився" на початку року. Він причаївся в яру біля села Попудня і чекав на перехожих. Від станції йшла 36-річна мати з донькою. Курбанов повалив жінку, приставив ніж до горла. Забрав мобільник, спробував зґвалтувати. Дівчинка втекла. Потім зупинила попутку. Побачивши світло фар, Амандурди втік. Наступного дня його затримала міліція. Зловмисника вже давно розшукували. Підозрювали у вбивстві співмешканки.

Уранці 9 жовтня в Монастирищенському суді слухали справу Курбанова. На засіданні той поводився зухвало. Суд присудив йому 10 років позбавлення волі. До міліції затриманого супроводжував наряд посиленої охорони.

— Я розберу тюрму по кірпічику і все одно втечу, — сказав міліціонерам Амандурди.

В обід Курбанова вивели на прогулянку в двір ізолятора. Черговий проґавив момент, коли арештант розігнув залізні ґрати і вискочив на вулицю. На пошуки підняли весь особовий склад райвідділу. Фотокартки злочинця розклеїли по області. До пошуків долучилися правоохоронці з Умані, Жашкова, Звенигородки та Лисянки.

Міліції повідомили, що Курбанова в день утечі бачили в мікрорайоні Завалля в Монастирищі.

— Я чуть інфаркт не получила, коли вгледіла міліціонерів із собаками та зброєю, — згадує Олена Мельник. Вона копала буряки на городі поблизу парку Подоських. — Думаю, видать, якогось вбивцю шукають.

Міліціонери прочесали парк та Завалля, однак Курбанова не знайшли. Наступного дня шукали в селі Попудня.

11 жовтня поїхали до Шукайводи Христинівського району. Там живуть брати, сестра та мати Амандурди. До пошуків Курбанова долучилися місцеві мисливці на чолі з сільським головою Ігорем Бобошком.

Близько 16.00 місцеві та 150 міліціонерів оточили сільський сад, де переховувався зловмисник. Той витяг ножа й почав відбиватися. Правоохоронцям удалося повалити Курбанова й відібрати зброю.

Амандурди перебуває під посиленою охороною в монастирищенському ізоляторі.

Я розберу тюрму по кірпічику і все одно втечу

— Він уродженець Туркменії, ніде ніколи не працював, — каже 44-річний Ігор Бобошко. — А коли побив свою співмешканку так, що та Богові віддала душу, люди почали і вдень зачиняти двері на замок. Курбанов наводив страх і на малих, і на старих.

За допомогу в пошуку злочинця начальник районного відділу міліції Борис Сухецький і міський голова Монастирища Олександр Тищенко подарували Бобошку ноутбук.

В обласному управлінні міліції втечу Амандурди Курбанова називають найзухвалішою за останні 10 років. Людям, які надали інформацію про втікача, обіцяють грошову винагороду.

Зараз ви читаєте новину «Курбанова затримували 150 міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути