четвер, 25 грудня 2008 19:54

Колишній лісник зрубав 281 ялинку

Галявину, де замість молодих ялин стирчали пеньки, виявили черкаські екологи під час рейду неподалік села Лука Канівського району.

Наступного дня на місце пригоди виїхали міліціонери, лісова охорона та інспектор-еколог. Вони мали ордер на обшук садиби, де, за даними оперативників, зберігали зрубані ялинки. Кілька міліціонерів із вечора до ранку переховувалися в засідці. Пильнували, аби новорічні дерева протягом ночі не зникли з обійстя.

Міліцейська операція тривала три дні. У ній було задіяно 15 осіб. В гаражі місцевого жителя Миколи Кукси знайшли 281 ялинку. З"ясували, що дерева зрубав його син 40-річний Віктор Кукса, колишній єгер і лісник.

— За час моєї роботи це перший випадок вирубування ялинок у такій кількості, — розповідає державний інспектор охорони природи в Черкаській області Микола Черняк, 51 рік. — У попередні роки виявляли осіб, які самовільно зрубували щонайбільше п"ять-сім ялинок.

Затриманий має сплатити майже 36 тис. грн штрафу. Зрубані дерева передали до Канівського лісгоспу. До Нового року їх продадуть на місцевих ринках. Канівська прокуратура порушила кримінальну справу проти Віктора Кукси.

Розмір штрафу за самовільно зрубане дерево становить від 42 до 200 грн. У грудні-січні  розміри штрафів зростають утричі.

Зараз ви читаєте новину «Колишній лісник зрубав 281 ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути