четвер, 20 листопада 2008 17:51

Канікули в школах тривають третій тиждень

Опалювальний сезон досі не розпочало тальнівське комунальне підприємство "Тепломережа". Холодні батареї були в чотирьох із п"яти шкіл Тального, семи дитсадках, приміщеннях пошти, Будинку культури, районній і міській раді, райдержадміністрації.

Підприємство "Тепломережа" заборгувало 752 тис. грн за поставлений газ. Черкаські газовики категорично відмовляються надавати паливо без погашення боргів. На всі котельні, які обслуговувала "Тепломережа", накладено арешт.

Однак з"ясувалося, що частина топкових котелень належать міській раді. Вона придбала їх нещодавно і передала тепловикам у користування. 11 листопада суд скасував їхній арешт. Відразу після цього тепло подали в п"ять дитсадків. Гірша ситуація в дитсадку "Берізка". Він опалюється від центральної міської котельні. "Тепломережа" мала надію продати своє адміністративне приміщення та деякі котельні й таким чином розрахуватися із боргами.

— Аукціон із продажу не відбувся, бо не знайшлося охочих придбати майно підприємства, — каже голова Тальнівської районної адміністрації 37-річний Юрій Свідерський. — Ситуація вкрай складна, але ми не втрачаємо надії бути із теплом.

Можливо дитсадок "Берізку" на зиму закриють, а приміщення пошти, адміністрації, міської і районної рад опалюватися не будуть.

У тальнівських школах через холод третій тиждень тривають канікули. Цього тижня обіцяють підключити нову топкову котельню школи N2.

— Я написав листа, в якому пропоную міській раді передати зі свого балансу на наш котельню школи N1, — стверджує начальник тальнівського відділу освіти Володимир Синьогуб, 47 років. — У нас є ліміти газу й є гроші. Іншого виходу я не бачу.

Директор школи-інтернату 56-річний Олександр Павленко в разі відсутності тепла готовий перевести школярів до гуртожитку. Там стоїть автономна котельня, є можливість проводити навчання. Що робитиме міська школа N4, яка орендує в інтернаті два поверхи навчального корпусу, Павленко не знає. Раніше навчальний корпус опалювала котельня тепломережі.

Останні кілька років жителі Тального масово відмовлялися від централізованого опалення й проводили автономне. Минулого року "Тепломережа" не опалювала жодної міської квартири.

Зараз ви читаєте новину «Канікули в школах тривають третій тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути