четвер, 02 грудня 2010 19:26

"Голки відкриваю прямо перед клієнтом"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Майстер Микола Мокрушин роздивляється татуювання уманки Іванни Харченко
Майстер Микола Мокрушин роздивляється татуювання уманки Іванни Харченко

"Досі популярні ієрогліфи, часто замовляють руни, зірочки. На лопатках просять намалювати квіти, ангела, дракона. Дівчата замовляють різні написи. Часто просять зробити на зап'ясті напис англійською: "Любов, багатство, успіх", — розповідає майстер татуювань 20-річний Микола Мокрушин. Працює в одному із салонів краси в Умані.

З-під рукава сорочки у нього видно недомальоване татуювання. Заходимо до кабінету. Невелика кімната добре освітлена. Посередині крісло, схоже на медичне. Навпроти нього — велике дзеркало. На стінах фото оголених частин тіла з татуюваннями. У кутку — душова кабіна.

— Найскладніший мій малюнок — ангел. Робив як свою дипломну роботу. В Умані малюнок найбільшого розміру замовив молодий чоловік. Спочатку ми зробили йому невеликий візерунок на передпліччі. Потім він приходив іще п'ять разів, і малюнок збільшили на всю руку. Коли приходив востаннє — почали малювати вже на іншій руці. В основному клієнти приходять зі своїми ідеями. Іноді шукаємо в інтернеті разом. Портретів президентів іще ніхто не просив зробити. У мене є табу на малюнки — ніколи не зображуватиму фашистську свастику та інше, що несе негатив. Вірю, татуювання може змінити долю людини. Тому намагаюся робити позитивні малюнки, змістовні.

Татуювання роблять тільки повнолітнім. Якщо майстер бачить, що немає 18, просить прийти з батьками або паспортом. Зазвичай такі особи не повертаються.

— Наймолодшій клієнтці було 15 років, найстарша — жінка років 50. Часто приходять колишні ув'язнені. На зоні роблять татуювання неякісні, поганою фарбою. Зразу видно, що людина була в тюрмі. Хоча бувають малюнки й дуже хорошої якості. Чоловіки хочуть, аби сліди колишнього життя зникли. Я ці малюнки перекриваю або оформлюю так, аби було не помітно, де робили попередній. Іще приходять ті, хто хоче приховати шрами. В основному від апендицитів або кесаревого розтину.

— Для себе вирішив, що навіть за великі гроші не робитиму тату на статевих органах. Якось малював дівчині на сідниці метелика, іншій клієнтці — котиків на грудях.

Медичної довідки від клієнтів майстер не вимагає.

— Інструмент використовую стерильний. Голки, якими малюю, — одноразові, вони запаковані. Відкриваю перед клієнтом. Працюю в рукавичках. Іще одним питанням є больовий поріг — у кожної людини він свій. Був випадок, коли клієнт попросив припинити роботу, бо не міг терпіти. Хороші місця для тату, де є хоч невелика жирова прослойка. Боляче, де близько кістка. А є люди, які можуть книжку читати, коли малюю, дехто навіть засинає. Хоча стараюся зробити швидко.

Найпростіший малюнок на тілі коштує від 150–200 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Голки відкриваю прямо перед клієнтом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути