четвер, 17 вересня 2009 16:59

Фотографії ям на дорозі надсилають до міськради

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Бригада комунального господарства ”Челуаш” у Черкасах ”латає” ями на вулиці Енгельса. На ремонт доріг виїжджають за планом. Щодня є позапланові виїзди — закладають асфальтом ями, про які повідомляють жителі на сайт заступникові мера Андрієві Дзюбі
Бригада комунального господарства ”Челуаш” у Черкасах ”латає” ями на вулиці Енгельса. На ремонт доріг виїжджають за планом. Щодня є позапланові виїзди — закладають асфальтом ями, про які повідомляють жителі на сайт заступникові мера Андрієві Дзюбі

Півтора місяці тому заступник міського голови Черкас 43-річний Сергій Гура запропонував городянам надсилати фото ям на дорогах. Обіцяв, що пошкоджені  ділянки ремонтуватиме оперативна група зі спеціальною машиною — рециклером.

14 вересня на вул. Енгельса в районі Хімселища працює бригада комунального господарства "Челуаш". Стоїть машина з асфальтом. За кілька метрів робітники в жовтих жилетках готують до ремонту ділянки пошкодженого асфальту. Поливають їх зі шлангів рідкою смолою.

— Уже поклали понад 20 тонн асфальту, залишилося ще десь тонн 10. Почали від Бидгощської і йдемо до проспекту Хіміків, — каже бригадир 48-річний Микола Синьоок.

Питаю, чи дають бригаді ремонтників фотографії з ямами, які надсилають заступнику мера Андрієві Дзюбі жителі міста.

— Я заходив сьогодні на той сайт, зараз нічого нового немає, — веде далі Микола Іванович. — Фотографій нам не давали, але дзвонять, що срочно треба яму забить. І ми на утро там. Недавно виїжджали на вулиці Чехова, Ільїна, Петровського. Щоб ми приїхали, яма має бути глибиною понад 7 сантиметрів. А якщо по-правді, оці люди й там ще одна бригада на місто, вони нічого не встигнуть зробити. У середньому на лінію виходить по 11–12 осіб. Є машина рециклер. Її купили, щоб переробляла старий асфальт. За день може переробити не більше 4 тонн. Це не повна вантажна машина. Працює від солярки. Димить, як асфальтний завод. У центр раз виїхали, то нас завернули.

Кілька тижнів тому поклали новий асфальт на вул. Сумгаїтській.

— Зробили гарно, — каже водій маршрутки N20 "Руставі–Митниця" Володимир. Прізвища не називає. — Їдеш, одне задоволення, ще й дорогу розмалювали розділяючими смугами. Та за десяток метрів біля зупинки "Аптека" на вулиці 30 років Перемоги залишилися кілька глибоченьких ям. Вони й невеликі. Але як колеса потрапляють, то пасажирів добре трусить. І асфальт буграми.

46-річна Тетяна Швидка на своєму "шевролє" щодня їздить перехрестям вулиць Лазарева й Хрещатик.

— Там на півдороги була яма. Хтось на сайт Дзюбі виставив фото. Через кілька днів її залатали, — говорить Тетяна Борисівна.

51-річна Галина Дяченко з мікрорайону Митниця скаржиться, що біля них є дорога, яку не асфальтували вже років 14:

— Дорога йде від вулиці Гагаріна до 10 багатоповерхівок. Там якраз кінцева зупинка 29-ї маршрутки. Здається, що ця дорога найгірша в місті. На ній ото ями засиплють щебенем чи здертим асфальтом. Після першого дощу знову те саме. Влада хвалиться, що вона зробила нове покриття на Гагаріна. Так, але ж нам теж якось треба під"їхати до будинку. У мене в селі дача. То там краща дорога, ніж тут.

За словами Андрія Дзюби, на його сайт фотографії ям присилають майже щодня:

— Які мікрорайони активніші, не можу сказати. Людина може жити в одному, працювати в іншому й сфотографувати яму будь-де. Ремонтуємо в залежності від грошей. У бюджет надходить щодня від 3 до 20 тисяч гривень. А має бути хоча б 50 тисяч. Це через продовжений до середини грудня термін техогляду.

Зараз ви читаєте новину «Фотографії ям на дорозі надсилають до міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути