четвер, 10 лютого 2011 17:10

Два пологові будинки об'єднають в один

4 лютого під час сесії міської ради депутати вирішили об'єднати два черкаські пологові будинки. Також перевели на госпрозрахунок стоматполіклініку та реабілітаційно-оздоровчий центр "Астра".

За півгодини до початку сесії у сквері за облдержадміністрацією зібралися близько 200 людей. Серед них — на візках діти-інваліди.

— Ми в "Астрі" з донькою лікуємося 16 років, — каже одна з жінок. — Там є всі умови для таких, як моя дитина. У місті 700 дітей — інвалідів на колясках. Жоден медичний заклад не може забезпечити їх басейном, тренажерною залою, кваліфікованим масажем, лікувальною фізкультурою і всім, що потрібно для реабілітації.

Дитячий лікар пологового будинку №2 Інна Матронич розповіла, що частину ліжок їхнього закладу хочуть перемістити в перший пологовий будинок:

— 20 років тому наш заклад побудували, щоб покращити умови жінкам, які народжують. Щоб не було ніяких інфекцій. Тоді в першому роддомі одночасно народжували по 20 жінок. Палати були переповнені. Нам пропонують залишити 25 ліжок з однією зміною. Закриється операційний блок. Цим самим відкинемо нашу медицину на 30 років назад. Я не вірю і в те, що всі працівники будуть працевлаштовані.

Депутат від фракції "Екологія та соціальний захист" 45-річний Володимир Мамалига вимагав ввести мораторій на реорганізацію закладів до кінця року і створити експертну раду з медиків і депутатів. Пропозицію Мамалиги депутати не підтримали.

Зараз ви читаєте новину «Два пологові будинки об'єднають в один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути