четвер, 25 грудня 2008 19:56

Діабетикам допомагають зменшити дозу інсуліну

Новий метод лікування цукрового діабету запровадили в Черкаській міській лікарні N3. Понад рік у спеціальному кабінеті застосовують озонотерапію.

— Хворим на цукровий діабет ми вводимо під шкіру або в кров озоновий розчин. Це сильний окислювач, розщеплює недоокислені в організмі продукти. Завдяки цьому в капілярах людини зникає кисневе голодування. З організму виводяться шкідливі речовини, — розповідає головний лікар Олександр Федорук. Ідея запровадження озонотерапії в області належить йому.

Лікарі цього медичного закладу пролікували понад 600 хворих на цукровий діабет. Серед них і діти від 12 років.

— Результати вразили і перевершили наші сподівання. Вияснилося, що хворі на діабет змогли наполовину зменшити ін"єкції інсуліну. У них покращився кровообіг у ногах і поліпшився зір. Вдалося допомогти навіть тим, кому загрожувала ампутація, — зізнається Олександр Леонідович.

Озонотерапію роблять за допомогою медичного озонатора харківського виробництва. Лікування  безкоштовне. Хворі платять тільки за ліки. На один сеанс, що триває в середньому 2–2,5 год., іде приблизно 50 грн. Необхідна кількість сеансів — від трьох до семи. На лікування беруть із трьох років.

За допомогою звертаються не тільки черкащани, а й із Дніпропетровська, Полтави та Кіровограда. Черг немає.

Зараз ви читаєте новину «Діабетикам допомагають зменшити дозу інсуліну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути