четвер, 23 липня 2009 18:55

Чигирин став банкрутом

Донедавна 76% бюджету Чигирина наповнювала податками зареєстрована тут фірма "Вегас". Підприємство володіло гральними автоматами по всій Україні. Після прийняття закону про заборону грального бізнесу фірма припинила відрахування місту. В бюджеті утворилася дірка в 5,8 млн грн.

— Ми вже волаємо про допомогу до всіх інстанцій: Верховної та обласної рад, Секретаріату президента й Кабінету Міністрів, — каже виконувач обов"язків міського голови 40-річна Лариса Порожня. — На літо взяли кредит у казначействі, а тепер його нічим погашати. Якщо сидіти склавши руки, то без зарплати скоро залишаться всі бюджетники, та й саме місто зостанеться без копійки.

Фірма "Вегас" у Чигирині зареєструвалася 2006 року. До міської скарбниці одразу пішли відрахування. Торік надходження від грального бізнесу сягнули 7,8 млн грн.

— Ми якось запросили представників фірми на сесію, — згадує Лариса Порожня. — Приїхав чоловік, пояснив, що хотіли допомогти місту фінансово, тому й зареєструвалися тут. Мовляв, Чигирин — наша історія, і його потрібно розвивати.

В районному центрі живе 11 тис. людей. Великих промислових підприємств немає. До 2006-го місто було дотаційним. Найбільшим наповнювачем бюджету після "Вегаса" називають місцевий консервний завод.

Позаторік тодішній міський голова Володимир Брачик пішов на пенсію та виїхав до Криму. Згодом звільнився й секретар міськради. На цю посаду обрали Ларису Порожню. На неї покладено обов"язки міського голови.

Зараз ви читаєте новину «Чигирин став банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути