четвер, 08 жовтня 2009 17:29

"Черкаські мавпи" робитимуть ставку на місцевих гравців

— Я хочу, щоб у нашому клубі формувалися традиції, — заявив президент черкаського баскетбольного клубу, мер міста Сергій Одарич. — А про який патріотизм може йти мова, якщо в команді одні іноземці, і її склад щороку оновлюється наполовину? Черкаські юнаки одні з кращих на міжнародних змаганнях. Ось в якому напрямку працюватиме клуб.

Повністю згоден із такою позицією і головний тренер Анатолій Холопов. Уже цього року до основного складу "Черкаських мавп" залучатимуть юнаків 1991–1992 років народження. Попри економічну скруту, обсяги видатків клубу на юнацьку команду не зменшаться.

Клуб виступає у вищій лізі. Торік "Черкаські мавпи" вийшли із Суперліги. Була створена Українська баскетбольна ліга (УБЛ). Одним з ініціаторів виступив Сергій Одарич. У ній грали 10 команд. Найвідоміші — "Черкаські Мавпи" та дніпропетровський "Дніпро". Ці клуби президент федерації Олександр Волков не допустив до участі в єврокубках. Розкол у баскетболі організатори УБЛ мотивували нерівними умовами в суперлізі.

— Я був завжди проти того, щоб усе крутилося навколо однієї чи двох команд, власниками яких є мільярдери, — заявляв Одарич. — Бідніші клуби фактично позбавлені перспективи добитися найвищих результатів. Для здорової конкуренції обов"язково слід обмежити бюджети окремих клубів. Так роблять і в Америці.

Після року існування УБЛ розпустили. "Черкаських мавп" до Суперліги не запросили. Одарич про це не шкодує:

— Частина команд там належить Коломойському, частина — Фірташу. Після виборів хтось із них пролетить. Навряд до кінця чемпіонату Суперліга залишиться в сьогоднішньому вигляді.

У вищій лізі "Черкаські мавпи" потрапили до групи "А" із "Коксохім-Сталь" (Алчевськ),  "Авантаж-Політехнік" (Харків), "Динамо" (Дніпропетровськ), КТУ (Кривий Ріг) та БК (Севастополь).

Зараз ви читаєте новину «"Черкаські мавпи" робитимуть ставку на місцевих гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути